Otokar’da 15 işçi virüse yakalandı, üretim sürüyor

Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Otokar fabrikasında çalışan 15 işçide Covid-19 tespit edildi. 40’tan fazla işçi karantinaya alındı. Buna rağmen üretim durdurulmuyor.

Yaklaşık bin 500 işçinin çalıştığı fabrikanın üretim bandında bir işçinin testi pozitif çıkınca, aynı bantta çalışan diğer işçilere de test yapıldı. Daha sonra genel bir tarama yapıldı. 15 işçinin testi pozitif çıktı. Virüs tespit edilen işçilerden bazıları Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, onlarla temasta oldukları belirlenen yaklaşık 40 işçi evlerinde karantina altına alındı. Daha sonra bir grup işçi daha evinde karantinaya alındı.

HASTA İŞÇİYE İZİN VERMEDİLER İDDİASI

Öte yandan Medyabar adlı yerel haber sitesinde yayımlanan bir haberde vahim iddialar yer alıyor. Buna göre, fabrikada önce akşam vardiyasında çalışan bir işçi rahatsızlandı ve durumu vardiya şefine bildirdi. Buna rağmen işçiye izin verilmedi. Üç gün boyunca çalışmak zorunda kalan işçinin testi pozitif çıktı. Bu işçinin aynı vardiyada çalışan arkadaşlarına virüsü bulaştırdığı belirtiliyor.