Küresel sistemin en önemli kaynaklarından biri, Financial Times gazetesi birkaç gün önce -son zamanlarda sıklaşan- Türkiye analizlerinden birine yer verdi. Konu, Türk lirasının hal-i pür melali ve dolayısıyla iktidarın akıbetiydi. Yazıda, Erdoğan’ın faiz konusundaki inadı anlatıldıktan sonra şu yorum yapılıyordu: “Akıllı bir otokrat neyi kontrol edemeyeceğini bilir.”

Yazıdan hemen sonra Merkez Bankası faizi üç puan artırınca “Erdoğan akıllandı galiba” (!) diye düşündüm.

Oysa, hazret daha ertesi gün, yeniden seçilirse faizin canına okuyacağını müjdelemez mi!!

Öte yandan, bu sözlerin yankısı dinmeden “dalgalı kur sisteminden ve piyasa kurallarından vazgeçmeyeceğiz” demez mi!

Elin gazetecisi haklı azizim!

Memleket, otokratın bile akıllısına hasret!

•••

Sadece dolar, avro konusunda falan mı yanlışlar ve en önemlisi yanlışlarda inatlaşmalar.

Sizce akıllı bir otokrat İÇERDEKİ Selahattin Demirtaş’ın DIŞARDAKİ Demirtaş’tan daha güçlü, kendisi açısından daha tehlikeli olduğunu anlamaz mı!

Ya da, akıllı bir otokrat Muharrem İnce’nin ziyaret ettiği Cerrahpaşa dekanını görevden almasının gençleri.. Yani -o çok korktuğu- YENİ SEÇMENİ nasıl etkileyeceğini görmez mi!

Eğer sarayına kapanıp toplumla ve gerçeklikle bağlarını kopartmışsa.. Eğer güç zehirlenmesi yüzünden bu ülkenin insanlarını hiçe saymaya başlamışsa.. “Medya nasılsa kontrolüm altında. Kimsenin haberi bile olmaz” deyip DİJİTAL HABERLEŞMENİN önemini fark etmiyorsa..

Evet! Görmez / anlamaz / fark etmez!

Amaaaaaa.. Kusura bakmasın.. Gerçekler er ya da geç kendisini gösterir.

Baksanıza TÜSİAD, yani Patronlar Kulübü bile artık “hukuk yoksa, yargıya güven kalmamışsa ekonomide de güven olmaz” diyor.

Dahasını söyleyeyim mi.. Aklınıza gelmeyecek sağ eğilimli insanlar, OYUNU HDP’YE VERECEĞİNİ söylemekten çekinmiyor. Sırf DEMİRTAŞ İÇERDEN ÇIKARTILMIYOR diye.. İlginçtir, sağdan ya da soldan, HDP’YE oy verenlerin bile cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’ye yöneldiği görülüyor

Krizin kapıya dayandığını, bu sözcüklerle olmasa bile, net biçimde söylüyor. Uyarıyor.

İşsizler ordusu.. Çalışan ama emeğinin karşılığını alamayan, zaten maaşı Türk parasıyla birlikte giderek eriyen milyonlar.. Hele hele GELECEĞİNDEN UMUTSUZ, yakında işsizler ordusuna katılacağını bilen gençler..

Akıllıya da akılsız; Otokrasi ile.. Tek adam saltanatı ile ancak uçurumdan aşağı gidilebileceği ortada değil mi!

•••

Üniversiteleri bölme yasası ve en son Cerrahpaşa Dekanı Prof. Alaattin Duran’ın “Muharrem İnce’nin ziyaretini önlemedi” diye görevden alınması aslında iktidarın uçuruma koştuğunu gösteriyor.

Bu adımlarla, uzun zamandır ilk kez her inançtan öğrenciyle her görüşten hocaları sokakta bir araya geldi. Birlikte aynı sloganı attı.

Dahasını söyleyeyim mi.. Aklınıza gelmeyecek sağ eğilimli insanlar, OYUNU HDP’YE VERECEĞİNİ söylemekten çekinmiyor. Sırf DEMİRTAŞ İÇERDEN ÇIKARTILMIYOR diye.. İlginçtir, sağdan ya da soldan, HDP’YE oy verenlerin bile cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’ye yöneldiği görülüyor.

Zira seçmen / halk AKILLI..

Erdoğan’ın fark edemediğini ya da muhalefet blokunun yapamadığını TABANDA İTTİFAK ile yapıyor.

Erdoğan’a da “korkunun ecele faydası yok” mesajını gönderiyor..

Dedim ya: SEÇMEN AKILLI azizim!

•••


otokratin-akillisi-467938-1.

DEKAN’IN BU SÖZLERİNİ BİR KENARA YAZIN!

“Cerrahpaşa ailesi olarak bölünmeye karşı birlikte mücadele ettik. Siz bu süreçte harikalar yarattınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Buna uğraşsaydık yapabilir miydik bilmiyorum ama ONLAR BİZİ BİRLEŞTİRDİLER. Her gruptan, her görüşten insan Cerrahpaşa için bir araya geldi. Bu birliktelikle biz çok daha iyi yerlere geleceğiz.”