Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yatırım aracı haline gelen otomobilde satışların mayıs ayında da rekor kırmasıyla ilgili uyarıda bulundu. Özpeynirci, "Ekonomi politikaları değiştiği an iş terse dönebilir, aman dikkat” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Otomotiv satışlarında rekor sürüyor: Yatırımcıya "iş terse dönebilir" uyarısı
Fotoğraf: Freepik

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) mayıs ayı verilerine göre, otomotiv satışlarında rekor mayıs ayında da devam etti. Bu yılın mayıs ayına bakıldığında otomobil ve hafif ticari araç satışları 2022 yılı mayıs ayına göre yüzde 70,9 artarak 111 bin 356 seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 artarak 87 bin 218 adet olurken, hafif ticari araç satışları da yüzde 79,9 yükselişle 24 bin 138’e ulaştı. Böylece otomotiv satışlarındaki rekor serisi mayıs ayında da devam etti.

Uzmanlar, satışlardaki artışla ilgili yüksek enflasyon karşısında vatandaşların yatırım amaçlı paradan kaçma çabasının sonucu olduğu değerlendirmesi yaparken, otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'den uyarı geldi.  

Rekor seviyeye ulaşan satışlar için "Böylesini ne gördük ne duyduk" yorumu yapan Özpeynirci, "Yatırım, ticaret derken resmen kim ne buluyorsa saldırıyor. Ama ekonomi politikaları değiştiği an iş terse dönebilir, aman dikkat!" dedi.

"MAAŞLI ÇALIŞANLARIN BIRAKIN SIFIRI İKİNCİ ELİ ALACAK GÜCÜ YOK"

Twitter hesabından uyarıda bulunan Özpeynirci'nin paylaşımı şu şekilde:

"Hem mayıs hem ilk 5 ayda rekor! Mayıs ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları %70,9 artarak 111.356 adet oldu. Ocak-Mayıs döneminde yani ilk 5 ayda ise pazar %60,5 oranında artarak 445.006 adet olarak gerçekleşti. Yani hem mayıs ayında hem de ilk 5 ayda tüm zamanların en iyi satış performansı gösterildi.

Böylesini ne gördük ne duyduk! Fiyatlar uçuyor, kredi yok, vergi yükü zirvede, filoların payı sadece %5'lerde.... Bu şartlarda maaşlı çalışanların bırakın sıfırı ikinci eli alacak gücü yok.

Eee peki kim alıyor? Yatırım, ticaret derken resmen kim ne buluyorsa saldırıyor.

Ama ekonomi politikaları değiştiği an iş terse dönebilir, aman dikkat!"