Kuşdili Platformu'nun, Kuşdili Çayırı için pazartesi günü saat 10.00’da İBB yetkilileri ile kritik bir görüşme gerçekleştirileceği belirtilen açıklamasında, “Yeşil Alanlar Daire Başkanı ile yapılan ilk toplantıda, İBB’yi otopark yerine koruluk yapmaya ikna edemeyen Kadıköylüler, bu defa 6 Haziran Pazartesi sabahı saat 10.00’da Kuşdili Çayırı’nda Ulaşım Daire Başkanı ile görüşecek” denildi.

Otopark yapılmak istenen Kuşdili Çayırı için önemli görüşme

Haber Merkezi

Kuşdili Platformu, İstanbul Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Kuşdili Çayırı için pazartesi günü saat 10.00’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri ile kritik bir görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.

Platformun açıklamasında, “Yeşil Alanlar Daire Başkanı ile yapılan ilk toplantıda, İBB’yi otopark yerine koruluk yapmaya ikna edemeyen Kadıköylüler, bu defa 6 Haziran Pazartesi sabahı saat 10.00’da Kuşdili Çayırı’nda Ulaşım Daire Başkanı ile görüşecek” denildi.

“Doğal sit alanı, tarihi ve arkeolojik kıymeti olan Kuşdili Çayırı Kadıköy’ün kalan tek boş arazisi olarak beton ve araç işgalinden kurtulabilecek mi?” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurbağalıdere’nin yanı başında yemyeşil doğası ile Kadıköylülerin temiz hava deposu ve mesiresiyken, yıllar içinde tek bir ağaç dahi bırakmadan önce betonla kaplanıp sonra AVM ve otopark yapılmak istenen Kuşdili Çayırı, hâlâ neden ağaçlandırılmıyor? 2007’den beri Kuşdili Çayırı’nı yapılaşmaya açtırmayan Kadıköylüler, meslek odaları, STK’ler, siyasi parti temsilcileri, İBB daire başkanlarıyla yapacakları bu son görüşmeden bir sonuç alabilecekler mi?

İBB yönetimi Kuşdili Çayırı’na otopark yapma projesinden vazgeçecek mi? Kadıköylüler yıllardır tek bir beklenti içinde; Kuşdili Çayırı’nın tamamına kesilen ağaçların yeniden dikilmesi, koru ve çayır kimliğine yeniden kavuşturulması.”