Otoyollar için düzenleme şart

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığınca otoyollarda hız limiti dün itibarıyla artırıldı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener ise yaptığı yazılı açıklamada, “Otoyollarda hız limiti artışı sonrası mevcut eksiklik ve yanlışların giderilmesine yönelik acil düzenleme ihtiyacı devam ediyor” dedi.

Yapılan düzenleme bu yönde yapılan düzenleme ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 kilometere/saat olan hız sınırı 130’a yükseltildi. Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız sınırı 140’a çıkarıldı.

MMO Başkanı Yener ise bu düzenlemenin eksiklikleri ve yaratacağı can ve mal kayıplarına dikkat çekmek için yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hız sınırının 120 kilometre/saat hızdan 140’a hıza artılması yaklaşık yüzde 17 artış anlamına gelmektedir. Ancak olası bir kaza durumunda, bir aracın çarpma anındaki kinetik enerjisindeki artış ise yüzde 36 oranında olacaktır. Bu, asla küçümsenmemesi gereken, çarpışmalardaki hasar ve zayiatı artıracak büyük bir artış oranıdır. Ülkemiz otoyollarında elektronik denetleme sistemine geçilmelidir. Araçların hızlarının ve takip mesafelerinin anlık olarak denetlenemediği bir ortamda hız limiti belirlemek kazaları önleyemez. Sıkı denetlenmesi gereken konulardan birisi de şerit disiplini konusudur. Aksi kullanımların tespit edilerek cezalandırılmasını sağlayacak denetim sistemleri ivedi şekilde kurulmalıdır. Ülkemizde araçlarda kış lastiği zorunluluğuna ilişkin yönetmelik sorunludur. Tüm araçların gerekli dönemlerde kış lastiği kullanmasının zorunlu hale getirilmesi, kazaları önlemek açısından büyük önem taşımaktadır.”