Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 124’üncü günündeki Sibel Balaç ile 118’inci günündeki Gökhan Yıldırım’a destek vermek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin önünde oturma eylemi yapan 2 kişi gözaltına alındı. Polis, oturma eylemi yapan ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım’ın ağabeyi Erkan Yıldırım ile Nergis Doğru’nun eylemlerinin ‘çok uzun sürdüğünü’ iddia etti.

'Oturma eylemi çok uzun sürdü' gözaltısı!

Haber Merkezi

Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve görevinden istifa eden öğretmen Sibel Balaç’a 8 yıl, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Gökhan Yıldırım’a ise 46 yıl hapis cezası verildi.

Gökhan Yıldırım’ın ağabeyi Erkan Yıldırım, 18 Nisan Pazartesi günü ölüm orucundaki Balaç ve Yıldırım’a destek için 12.00-15.00 saatleri arası oturma eylemine başladı. Yıldırım, dört gündür sürdürdüğü eylemde bugün üçüncü kez gözaltına alındı. Yıldırım’ın 3 gün boyunca gözaltına alınmasının sebebi ise ‘çok uzun durması’ oldu.

Bugün de adliye önünde nöbet tutan Yıldırım’a, üçüncü kez ‘3 saatin çok uzun olduğu’ söyleyen polisler eyleme izin verilmeyeceğini belirtti. Polis, basın açıklamasını okumaya başladığı takdirde gözaltına alacaklarını söyledi. Erkan Yıldırım ile Nergis Doğru, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet’ iddiasıyla gözaltına alındı.