Ovacık Kadın Platformu, ‘çocuk istismarı zanlılarına af’ düzenlemesine tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Çocukların cinsel istismarının affı olmaz" ifadelerine yer verildi

Ovacık Kadın Platformu: Çocukların cinsel istismarının affı olmaz


AKP hükümetinin daha önce pek çok kez gündeme getirdiği ancak kadınların tepkisi sonucu geri çekilen ve yeniden gündemde olan ‘çocuk istismarı zanlılarına af’ düzenlemesine ülke genelinde tepki gösterildi.

Dersim’in Ovacık ilçesinde de kadınlar bu ay içerisinde Meclis’e getirilmesi beklenen düzenlemeye tepki. Ovacık Kadın Platformu belediye önünd ebir araya gelerek düzenlemenin gündeme getirilmemesini istedi. Açıklamaya Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de destek verdi.

'Çocukların cinsel istismarının affı olmaz' dövizlerinin taşındığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamak çocukların tekrarla istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkûm edilmesi anlamına gelmektedir. AKP’nin “ Affı bir defaya mahsus yapacağız” açıklaması, “Bir kereden bir şey olmaz” zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir. Bu düzenlemeyi yapma gerekçesi olarak, küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterilmektedir.

Çocukları korumakla yükümlü devletin veri dahi paylaşmadan böyle bir gerekçeyle çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışmasını akıl ve vicdan dışı buluyoruz. İktidara tekrar sesleniyoruz, amaç gerçekten kız çocuklarını korumak ve mağdur olmalarını engellemekse neler yapılabileceğini kadın ve çocuk örgütleri yıllardır haykırmakta! Faillerin değil, çocukların mağduriyetlerini öncelemek ve dahası önlemek elinizde! İstismarcıları affetmek yerine çocukları koruyacak önlemleri hayata geçirin!”

Maalesef son yıllarda ilimizde de çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında artış görünmektedir. Önce Pertek ardından Hozat ve birkaç gün önce de Ovacık ilçemizde yaşanan cinsel istismar olayları kaygı vericidir. Çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen suçlardaki cezasızlık politikaları bu tür suçların artmasına neden olmaktadır. Dersimli kadınlar olarak tüm milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya, başta tüm kadınlar olmak üzere basın ve medya kuruluşlarını ve kamuoyunu bu konunun takipçisi olmaya çağırıyoruz.”