Ovacıklı kadınların kırsal kalkınma projesi ‘Ovacık Köyü’nde Bir Gün’, desteklenecek 3 turizm projesi arasında yerini aldı

Ovacıklı kadınların başarısı: Kırsal kalkınma desteklenecek

İstanbul Şile’de yer alan Ovacık Köyü’nde bir araya gelen kadınlar büyük başarıya imza attı. Ovacık Kadın Tohum Derneği’ni kuran kadınlar, ardından kırsal kalkınma için ‘Ovacık Köyünde Bir Gün’ projesini hayata geçirmek için adım attı. Kadınların başlattığı bu çalışma, önce Şile Belediyesi’nden destek gördü, ardından Gelecek Turizmde’nin Türkiye genelinde destekleyeceği 3 proje arasında yer aldı.

Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde’nin 2018’de destekleyeceği projeler kısa süre önce açıklandı.
Gelecek Turizmde’nin 5. Dönem projelerinden Şile “Ovacık Köyünde Bir Gün’, Çanakkale ‘Truva Kültür Rotası’, Ordu Perşembe “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” isimli projeler 2018 yılında desteklenecek projeler olarak açıklandı.ovacikli-kadinlarin-basarisi-kirsal-desteklenecek-409591-1.

Yerel halk güçlendirilecek
Şile’nin Ovacık Köyü’nde gerçekleştirilecek “Ovacık Köyünde Bir Gün” projesi, Şile Belediyesi, Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği ve Şile Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği ortaklığıyla yürütülecek. Proje ile yerel halk, konuklarına geleneksel gıdanın ata tohumundan yetiştirilip, hasat edilmesi ve pişirme sanatını tecrübe ettirecek. Yöresel yemek eğitimleri ile tarifler reçetelendirilecek. Tüm bunlar deneyimlenirken, sorumlu turist ve sorumlu işletme prensibi doğrultusunda; yöre halkı ve misafirler çevresel etki konusunda da bilgilendirilecek. Hedef; yörede sürdürülebilir bir turizm hareketi yaratarak, yerel halkın geçim kaynaklarını çeşitlendirmek.

Kararın açıklanmasının ardından Ovacık’ta yaşayan kadınlar büyük sevinç yaşadı. Kadınlar kırsal kalkınma projelerinde önemli bir eşiği daha geçtikleri sırada projeyi hayata geçirmekte olduğunu vurguladılar.ovacikli-kadinlarin-basarisi-kirsal-desteklenecek-409592-1.