“Bu overlok da nereden çıktı, hiç duymamıştım” diyene inanmayın. Yalan söylemiyorsa, ülkesinin gerçekliğinin tamamen dışında yaşıyor demektir:

“Hanımların dikkatine! Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına, halıfleks kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir.”

Hemen her gün duyduğumuz bu sesin cazgırlığını yaptığı gezici overlok hizmeti, ironik şekilde tam da AKP yıllarıyla birlikte başladı. RTE tarafından farklı güfteyle hemen her gün tekrarlanıyor.

RTE’nin gözünde hepimiz birer kilim, paspas, yolluk kenarıyızdır! Onun baktığı yerden görülen halimiz de ancak bu kelimelerle anlatılabilir.

Bir dikiş makinesiyle ve “kilim, paspas kenarıdır” niyetiyle cümlemize overlok [sıkı, zikzaklı dikiş] yapılmakta, iğne girip çıkmakta, AKP ipiyle Kürt-Türk, Alevi-Sünni, işçi-köylü, genç-yaşlı, kadın-erkek parçalarımız tıkır tıkır “birleştirilmekte” ve “dikilmekte”dir…

Ayrıca RTE meramını anlatırken bu işlemi şarkılara, şiirlere de dökmüş haldedir. Her fırsatta okuduğu şiirlerindeki gibi.

Tıkır tıkır.

Her mitingde söylediği “beraber yürüdük” şarkılarındaki gibi.

Şıngır mıngır.

Bu yüzden her derdimize çaresi de overlok makinesi ürünüdür ve kafiyelidir. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir.

***

Tezkere işi? Tamam. Peki bu ne sesidir? Tamtam.

Overlok işlemi berdevam.

Bütçe açığına çare? Zam zam zam.

Emekçilere? Gram gram. Kürtler için aba altından çözüm? Katliam. Alevilere tek seçenek? Sünni İslam. Öğrencilerin gideceği yer? Cezaevi, yani dam. Kadınlara özgürlük? İlla ki haram. Gazetecilerin durumu? Dram.

Overlok işlemi berdevam.

CHP’ye çektirdiği nedir? Cızlam. Liberaller? Ne gam!

Overlok işlemi berdevam.

Obama selam mı göndermiş? Aleykümselâm. TSK’yla mevcut ilişki? Muazzam. Cemaat’e ne göstermeli? İhtiyatlı ihtiram.

Overlok işlemi berdevam.

Başbakan’ın konumu? Şimdilik Sadrazam. Ya sonrası? Tek adamlık ihtişam. Terlediği tek yer? Hamam. Ağzından çıkan her kelam? Ahkâm!

Overlok işlemi berdevam.

Kapitaliste ne lazım? İhtimam. İhale mi varmış? Ham ham ham.  Usulü neymiş? İkram, ikram. Kazanan kimmiş? Yamyam yahu yamyam. Parola neymiş? Açıl susam!

Overlok işlemi berdevam.

Son anket sonuçları? Sağlam! Çünkü ahalinin ahvali? Sırılsıklam...

Overlok işlemi berdevam.

En büyük sahib-i makam? İmam. En sevdikleri içecek? Alkolsüz şalgam. Yemedikleri? Domuz etinden salam. Muhafazakâr aile? Poligam. Ya Siyasi İslam? Buram buram...

Overlok işlemi berdevam.

1923 nedir? Rakam. 2023 nedir? İntikam. İkinci cumhuriyet? Melodram. Demokrasi? Eh işte, öylesine bir kavram. Vesayete ne oldu ki? Aynen devam.

Yani? Overlok işlemi berdevam. Vesselam.

***

Peki hak ettikleri nedir?

Balgam!