Antalya’da özel bir hastanede tedavisi süren lösemi hastası 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için tam uyumlu kök hücre bulunamayınca, yarı uyumlu annesi Eylem Şen Yazıcı’dan kök hücre nakli süreci başladı. Anne Yazıcı’nın hastaneye yatışı dün yapılırken yarından itibaren kemoterapiye başlanacağı, 7 gün sürecek terapi sonrası önümüzdeki Perşembe nakil yapılacağı bildirildi. İzmir’de geçtiğimiz Kasım ayında Juvenil […]

Öykü Arin’e nakil süreci başladı

Antalya’da özel bir hastanede tedavisi süren lösemi hastası 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için tam uyumlu kök hücre bulunamayınca, yarı uyumlu annesi Eylem Şen Yazıcı’dan kök hücre nakli süreci başladı.

Anne Yazıcı’nın hastaneye yatışı dün yapılırken yarından itibaren kemoterapiye başlanacağı, 7 gün sürecek terapi sonrası önümüzdeki Perşembe nakil yapılacağı bildirildi.

İzmir’de geçtiğimiz Kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan ve Antalya’da tedavisi devam eden Öykü Arin için başlatılan ‘Öykü Arin’e Umut Ol’ kampanyasında mutlu haber gelmeyince, doktorlar daha fazla vakit kaybetmek istemedi. Hastalığın küçük kızın organlarına zarar vermemesi amacıyla anneden yarı uyumlu nakle karar verildi.

Özel bir hastanede steril odaya alınan anneden kök hücre nakli için hazırlıkların devam ettiği bildirildi. Hastane yetkilileri, sürecin tamamlanması için belli bir gün verilemeyeceğini ama her şey yolunda giderse 18 Nisan gibi planlandığını belirtti. Anneden alınan kemik iliğinin iyileşme sürecine katkısının, nakil sürecini takip eden günlerde belli olacağı kaydedildi.

Kampanya devam ediyor

Öykü Arin nakil olduktan sonra, anne ve kızı 28 gün steril bir odada kalacak ve naklin başarılı olup olmadığı gözlenecek. Yarı uyumlu nakil başarısız olduğu ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin’in yeniden nakil olması gerekecek. Bu nedenle Öykü için başlatılan kampanya devam ediyor.