Öykü Arin’in son durumuyla ilgili paylaşım yapan Eylem Şen, Öykü Arin’de yeniden ilik savaşı olduğunu söyledi ve ilik nakli bekleyen binlerce kişi için donör olun çağrısı yaptı

Öykü Arin'in annesi: Yeniden ilik savaşı oldu, donör olun, umut olun

Öykü Arin’in Annesi Eylem Şen, Öykü Arin’in son durumuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Öykü Arin’de yeniden ilik savaşının olduğunu ve bunu önleyen ağır ilaçlar kullandığını bildiren Şen, “eğer tam uyumlu bir donör bulsaydık bütün bunlar böyle olmayacaktı” diyerek, ilik nakli bekleyen binlerce kişi için ‘donör olun, umut olun’ çağrısı yaptı.

Eylem Şen, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Öykü Arin’e dair sorulara yanıt verelim: Öykü Arin’de yeniden İlik savaşı oldu.Evden ekstra ilaçlar alıyor. Hem Öykü Arin’in yeniden ihtiyacı olma riskine karşı hem de İlik nakli bekleyen binlerce öykü için donör olun! Umut olun! Kök hücre bağışı hayat kurtarır!” dedi.

Eylem Şen, yayınladığı videoda ise şu ifadelere yer verdi:

Öykü Arin’de yeniden ilik savaşı oldu. Zaten 6. ay’da kronik ilik savaşı tanısı konmuştu ve döküntüleri oldu. Bunun için yeniden tedavi alması gerekiyor ve aynı zamanda ilik savaşını engelleyen bir takım ağır ilaçlar kullanıyordu ve onların kullanım süresi uzadı. Belki de biz tam uyumlu bir donör bulabilseydik bütün bunlar böyle olmayacaktı. Yarı uyumlu nakil olmak zorunda kaldı biliyorsunuz. İlk benden denendi olmadı, sonrasında babasından denendi ve ikimiz de yarı uyumluyduk zaten. Dolayısıyla herkese bu vesileyle şunu söylemek istiyorum; kök hücre bağışı yapın çünkü çok sayıda çocuk, anne, baba, kardeş sizin donör olmanızı bekliyor. Aynı zamanda bu süreçte korona nedeniyle üniversite hastanelerinde, Kızılay’da kan stokları bitmiş durumda ve lösemi tedavisi olan çocukların trombosite ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Dolayısıyla kendinizi koruyarak bu insanların yanında olmaya devam edin. Donör olun, umut olun. Çünkü kök hücre bağışı gerçekten hayat kurtarıyor.