Gazeteci Candaş Tolga Işık, Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İlk turda bitirmemiz lazım" açıklamasına yanıtını aktardı. Verdiği yanıtın yanlış anlaşıldığını söyleyen İnce, "Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez" dedi.

Öyle demek istememiş: Muharrem İnce'den 'Kılıçdaroğlu' düzeltmesi

HABER MERKEZİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Seçimi ilk turda kazanmalıyız" çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Halk TV'de katıldığı canlı yayında Memleket Partisi'ni ziyaret edeceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Her partinin genel başkanına saygı duyarım. Taktir kendisine aittir. Kaybedecek zamanımız yok, 1 saati bile kaybetmek istemiyoruz. Hakarete karşıyım. Kim olursa olsun. Eleştirebilirsiniz ama hakaret olmaz. Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim. Birinci turda bu işi alıp Türkiye'yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor. İkinci kez sandık, harcama, masraf, bunlara gerek yok, doğrusu budur. Siyaset eğer şikayet alanıysa, siyaset olmaktan çıkar. Şikayetin dışına çıkmak lazım. Kimin kusura kimin yanlışı var bunlar oturulur konuşulur. Bir şeyi geri getiremezsiniz. Herkes elinden geldiği kadar çaba harcadı. Ben gece 2'de metinler yazdım, çalıştım, çabaladım. Geçmişe dönük eleştiri üzerinden bugün bir şeyler ortaya koymayı makul bulmuyorum, olabilir. Sayın İnce'nin görüşü budur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlış değildir, eksik, yanlış, kusurumuz olabilir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'İLK TURDA BİTİRMEMİZ LAZIM' SÖZLERİNE İNCE'DEN CEVAP!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Birinci turda bu işi alıp Türkiye'yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor" sözleri üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazeteci Candaş Tolga Işık'a açıklamalarda bulundu.

Candaş Tolga Işık, İnce ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak "Az önce Muharrem İnce'yle konuştum. Kılıcdaroğlu'nun kendisine yaptığı "İlk turda bitirmemiz lazım" çağrısıyla ilgili "100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dediğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE'YE 'TEŞEKKÜR'

Candaş Tolga Işık'ın Muharrem İnce ile yaptığı görüşmenin canlı yayından okunmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye teşekkür etti.

MUHARREM İNCE'DE DÜZELTME

Muharrem İnce, Işık'a yaptığı açıklamalar hakkında düzeltmede bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İnce, "Candan Tolga Işık’a yaptığım açıklama hakkında gelen sorulara toplu cevap vermem gerekirse: Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim. Görüyorum ki sözlerim “sözünden çıkmam” gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Gerçi Candan Bey sağolsun düzeltti ama ben de buradan tekrar düzeltmiş olayım" dedi.

İnce paylaşımlarının devamında ise "Ayrıca söylememe gerek yok, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izni ile plânladığımız şekilde ve sürede imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.