İstanbul Pendik’te, gürültü yaptıkları gerekçesiyle parkta oynayan çocuklara ateş ederek, 7 yaşındaki Hira Nur Demircan’ı yaralayan ve 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Barış Balcı “silahla kasten yaralama” suçundan 3 yıl 9 ay hapse mahkum edildi. Sanık son savunmasında, “Suçu üzerime yıkmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Oyun parkına ateş açan saldırgan ‘suçu üzerime yıkıyorlar’ dedi

İstanbul Pendik'te, geçtiğimiz yıl ağustos ayında, parkta oynayan 7 yaşındaki Hira Nur Demircan'ı oturduğu evin penceresinden silahla ateş ederek yaralayan Barış Balcı'nın “çocuğu öldürmeye teşebbüs” ve “korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçlarından 23 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Barış Balcı cezaevinden getirilirken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; Üzerine atılı suçu işlemedini savunan sanık Barış Balcı son savunmasında, “Böyle bir şey yapmadım. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar” diyerek beraatini istedi.

SUÇ DEĞİŞTİ, 3 YIL 9 AYA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Barış Balcı'nın Hira Nur Demircan'a yönelik “çocuğu öldürmeye teşebbüs” suçundan açılan davanın ‘kasten yaralama' davasına dönüştüğünü belirterek, Barış Balcı'yı önce 2 yıl 6 ay hapse çarptırdı.

Mahkeme, eylemin silahtan sayılan havalı tüfekle gerçekleştiği gerekçesiyle cezayı artırarak, “silahla kasten yaralama” suçundan 3 yıl 9 ay hapse hükmetti. Ayrıca, sanık hakkında ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

21 Ağustos 2018 tarihinde oturdukları sitenin çocuk parkında arkadaşları ile oynayan Hiranur Demircan, gürültü yaptığı gerekçesi ile komşuları Barış Balcı'nın silahından çıkan kurşunla yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olaydan sonra tutuklanan Barış Balcı hakkında, "Çocuğu öldürmeye teşebbüs" ve "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçlarından 13 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame düzenledi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek sanığı yargılamaya başladı. Mahkeme, Hiranur Demircan'ın vurulduğu park ve ateşin açıldığı iddia edilen evde bilirkişi incelemesi yapılmasına, inceleme tarihini de 25 Ocak 2019 olarak belirlemişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.