Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Boykota destek verdiği için hakkında gözaltı kararı verilen aralarında oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun da olduğu 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla devam eden süreçte yaşananların medyanın genelinde tarafsız şekilde ele alınmaması ve yüzlerce gencin tutuklanması üzerine boykot başlatıldı.
Boykot 2 Nisan'da ise halkın tüketimden gelen gücünü göstermek ve tüm piyasaya mesaj vermek amacıyla, bir günlüğüne genel bir eyleme dönüştü.
Milyonlarca yurttaşın yanı sıra çok sayıda ünlü isim de boykot çağrılarına destek verdi.
İktidarın hedef göstermesinin ardından yargı da boykota karşı harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sosyal medyada boykota destek verenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Haklarında gözaltı kararı verilenlere yönelik düzenlenen operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.
MİTİNG PAYLAŞIMLARI DA DOSYADA
Gözaltına alınanlar hakkında "nefret ve ayrımcılık" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma yürütülüyor.
Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu da boykot çağrısına destek verdiği için gözaltına alınanlar arasındaydı.
31 yaşındaki oyuncu hakkında Saraçhane ve Maltepe mitingine ilişkin yaptığı paylaşımlar da dosyaya dahil edilmişti.
ADLİ KONTROLLE SERBESTLER
11 kişi, işlemleri için emniyete götürülmüştü.
Gözaltına alınanlar emniyet ifadesinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Öte yandan birçok ünlü oyuncu Üzümoğlu'na destek olmak için adliyeye geldi. Destek için gelenler akşam saatlerinde adliyeden çıkarıldı.
Oyuncu Üzümoğlu dahil 11 kişi adli kontrol talebi ve yurt dışı çıkış yasağı ile hakimliğe sevk edildi.
Üzümoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cem Yiğit Üzümoğlu yaptığı ilk açıklamada, "Anayasal hakları hatırlatmak dışında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ifadelerine yer verdi.
OYUNCULAR SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA
Oyuncular Sendikası, yönetim kurulu üyesi olan Cem Yiğit Üzümoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Soruşturmanın içeriğine dair bilgileri öğrenmeye çalışıyoruz. Avukatlarıyla iletişim halindeyiz. Cem Yiğit Üzümoğlu yalnız değildir" denildi.
Cem Yiğit Üzümoğlu yalnız değildir. pic.twitter.com/zCOWxidWAn
— Oyuncular Sendikası (@oyuncusendika) April 3, 2025
ZUHAL OLCAY: SERBEST BIRAKILMALI
Oyuncular Sendikası Başkanıu Zuhal Olcay ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu üyelerimizden, meslektaşımız Cem Yiğit Üzümoğlu dün gece 01.30 sularında anayasal hakkını kullanan yüzlerce genç gibi gözaltına alındığı, yaptığı paylaşımlardan dolayı olduğu söyleniyor.
Gece geç saatlerde emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatları olarak Cem'in savcılığa sevkini ve ardından da olması gerektiği gibi serbest bırakılmasını bekliyoruz, umuyoruz. Meslektaşlarımızın işten çıkarıldığı, gözaltına alındığı bugünlerde dayanışmanın çok önemli olduğunu ve dayanışmanın gücü olduğuna inanıyoruz. Cem yalnız değildir."
Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Çağlayan Adliyesi'nde.#CemYiğitÜzümoğluYalnızDeğildir pic.twitter.com/7eZX2z1T28
— Oyuncular Sendikası (@oyuncusendika) April 3, 2025
Oyuncu Kubilay Aka, meslektaşı Üzümoğlu için paylaştığı dayanışma mesajında şunları dedi: "Meslektaşım Cem Yiğit Üzümoğlu'nun gözaltına alınmasını kınıyorum. Herhangi bir meslektaşım ya da yurttaşımın hür bir şekilde fikrini ifade etti diye gözaltına alınmasını da gelecek için çok tehlikeli buluyorum. Bugün bir kişinin ağzını ellerinizle kapatacaksınız belki ama milyonlar artık yönetilmeye çalışılan algının neyse ki farkında. Bu ülke yetiştirdiği gençliği hapsettirmeyecektir. Cem kardeşimizi serbest bırakın."
"İŞTE ÇÜRÜMÜŞ DÜZENİNİZ"
CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Sindiremeyeceksiniz, susturamayacaksınız! Boykot, Erdoğan yapınca hak, sanatçı yapınca suç, öyle mi? Siz insanları işinden eden, ekmeğiyle oynayan zavallılarsınız! İşte sizin adaletiniz, işte çürümüş düzeniniz! Sanatı da sesimizi de direnişi de susturamayacaksınız."
Sindiremeyeceksiniz, susturamayacaksınız!
— Ali Mahir Başarır (@alimahir) April 3, 2025
Boykot, Erdoğan yapınca hak, sanatçı yapınca suç öyle mi?
Siz insanları işinden eden, ekmeğiyle oynayan zavallılarsınız!
İşte sizin adaletiniz, işte çürümüş düzeniniz!
Sanatı da, sesimizi de, direnişi de susturamayacaksınız! https://t.co/PX2rmupqMc