Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapacak Suçlular filminin başrol oyuncusu Lorin Merhart, Çukur dizisindeki performansıyla ilgili, “Sete gittiğim her gün ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Yapmak istediğim mesleği yapıyor olmanın gururunu yaşıyordum” dedi.

Oyuncu Lorin Merhart: Oyunculuğun gururunu yaşadım

Öykü Özfırat

Başrolünde Lorin Merhart’ın da yer aldığı Suçlular, bu yılki Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Çukur dizisinde Kutay karakterini canlandıran Lorin Merhart, Suçlular’da ise baş başa kalmaya çalışan genç bir çiftin hikayesinde karşımıza çıkıyor.

Merhart ile oyunculuğu ve Suçlular’ı konuştuk.


Oyunculuğa olan ilginiz ne zaman ve nasıl başladı?
Oyunculuğa ilgim 11 yaşındayken İsmet Ergün’ün yazıp yönettiği ‘Bende Sıra’ adlı kısa filminde rol aldıktan sonra başladı. Film daha sonrasında onlarca ödül aldı. Set ortamına ilk orada tanık oldum ve beni anında büyüledi. Bir ekiple çalışmanın, takım olarak bir hikâyeyi beyazperdeye taşımanın güzelliğini ve hazını ilk o zaman anladım. O günden beri tek yapmak istediğim anlatılması gereken hikâyeleri seyirciyle buluşturup, onları biraz olsun düşündürüp hatta belki de düşünce biçimlerini değiştirmek.

Çukur süreci nasıldı sizin için?
Çukur gerçekten inanılmaz güzel ve büyük bir aile. Sete geldiğim ilk günden son güne kadar sıcaklığını hissettiğim bir samimiyetle çalıştık. Sete üçüncü sezonda girmiş olsam bile hiç yabancılık çekmedim, hiç hissettirmediler. Benim için çok büyük bir şans ve inanılmaz güzel bir deneyimdi. Londra’da eğitim aldığım konservatuarda teori olarak öğrendiğim her türlü tekniği gerçek bir sette deneyip, hatalarımı fark edip onlardan öğrenip kendimi geliştirmek adına çok özel bir süreçti. Sete gittiğim her gün ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Yapmak istediğim mesleği yapıyor olmanın gururunu yaşıyordum. Bana inanan ve destek olan herkese buradan tekrar teşekkür ediyorum.

BASKICI DÜŞÜNCELERİN KARŞISINDA İKİ GENÇ

‘Suçlular’ Sundance Film Festivali’nde prömiyer yapacak. Filmi sizden dinleyebilir miyiz?
Öncelikle böyle bir projede yer almanın gururunu ve yine bana bu süreçte inanan herkese minnettarlığımı bir kez daha belirtmek isterim. Sundance Film Festivali, Uluslararası Yarışma Bölümü’nde dünya prömiyerini yapacak. Senaryosu ve yönetmenliğini Serhat Karaaslan’ın üstlendiği Suçlular filmi baş başa kalmaya çalışan genç bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Üniversite öğrencisi çiftin bir geceyi beraber geçirme arzusu ve bu haklı isteklerinin önüne çıkan sosyal engeller üzerine kurulu. Bütün insanların en temel hakkı olan ve aslında kimsenin de müdahale hakkı olmadığı ama ülkemizde ne yazık ki baskıcı düşünceler yüzünden hor görülen doğal bir sürecin yani aşkın ‘fiziksel haline’ verilen tepkisine ayna tutuyor. İki genç de aslında çok masum bir yerden yaklaşıyor bu geceye. Fakat sosyal, çevresel koşullardan dolayı sevgileri dizginleniyor, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şimdilik bu kadarını söyleyebilirim. Geri kalanını umarım hep beraber filmimizin Türkiye gösterimi olduğunda izleyebileceğiz.

oyuncu-lorin-merhart-oyunculugun-gururunu-yasadim-825466-1.

Filmde canlandırdığınız karakter üzerine neler söylemek istersiniz?
Emre, 20 yaşında üniversite öğrencisi bir genç. Hem aşkı hem de cinselliği yeni yeni keşfediyor. Sevgilisini dışarıya karşı korumacı bir tavır sergileyen ve bu yönüyle erkeklik egosu öne çıkan ancak geçirdikleri zor gecenin sonunda zayıflıkları da ortaya çıkan bir karakter. Hem Emre hem sevgilisi Nazlı, Türkiye’de aynı kuşaktan birçok gencin hissettiklerini yansıtıyor bana göre. Hem aile hem de toplum baskısı altında debeleniyorlar.

Pandemi süreci sizin çalışmalarınızı nasıl etkiledi? Önümüzdeki dönem için planlarınız neler?
Zor bir süreçten geçiyoruz, pandemi o kadar çok insanı, sektörü, vurdu ki... Elbette bizim sektör de çok etkilendi. Her şey daha yavaş ve uzun sürüyor fakat hayat yeni kurallarla bir şekilde devam ediyor. Benim için de pandemi süreci zaman zaman yorucuydu. Evden çıkamamak doğal olarak insanı bunaltıyor fakat bunu fırsat bilip olabildiğince aleyhime çevirmek istedim. Evde sporuma devam ettim, ailemle kaliteli zaman geçirdim, mümkün olduğunca kendimi geliştirmeye devam ettim, izleyemediğim filmleri izledim, online platformlarda derslere devam ettim. Bu dönem bittiği zaman hazır olmak, işlere kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Şu an yine bir kısa film projesinde bu kez yapımcı olarak heyecanla çalışıyoruz. Yarın ne olacağını bilmediğimiz bir dönemde plan yapmak çok zor ama şimdilik en iyi plan şartlara göre olabildiğimin en iyisi olup, önümüzdeki projelere odaklanmak. Her şeyin daha iyi olduğu günleri göreceğiz...