Oyuncu Scarlett Johansson'ın, üyeleri arasında siyah olmadığı için tepki çeken Hollywood Yabancı Basın Birliği’nden çekilme çağrısında bulunmasının ardından NBC, 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacağını açıkladı. Tom Cruise ise aldığı ödülleri geri verme kararı aldı.

Oyuncu Scarlett Johansson'ın Altın Küre çağrısına destek artıyor

Scarlett Johansson'ın, Altın Küre Ödülleri’ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin (Hollywood Foreign Press Association-HPFA) kendi içindeki reformları geciktirmesi üzerine, sinema sektörü çalışanlarına yaptığı birlikten çekilme çağrısı işe yaradı.

Tom Cruise'un da desteği sonrası NBC, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin temsiliyet konusunda aldığı tepkiler üzerine 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacağını açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre; Mark Ruffalo ve Scarlett Johansson'ın, Altın Küre Ödülleri’ni dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği’ne (Hollywood Foreign Press Association-HPFA) açtığı savaşa Tom Cruise'dan da destek geldi.

Cruise birlik (HFPA) üyeliğindeki çeşitlilik eksikliğini çevreleyen tartışmaları protesto etmek için Born on the Fourth of July, Jerry Maguire ve Magnolia filmleriyle kazandığı üç Altın Küre ödülünü geri verme kararı aldı.

NBC, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin temsiliyet konusunda aldığı tepkiler üzerine 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacağını açıkladı.

NBC, yaptığı açıklamada HFPA’in anlamlı bir şekilde reform yapacağına inancı olduğunu belirtti ve “Bu büyüklükteki değişiklik zaman ve çaba gerektirir ve HFPA’in bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacaktır. Organizasyonun planını uyguladığını varsayarsak, ödül törenini 2023’te yayınlayacağımızı umuyoruz” dedi.

NBC’nin aldığı bu karardan sonra gözler Hollywood Yabancı Basın Birliği’ne (Hollywood Foreign Press Association-HPFA) çevrildi.