Oyuncu Umay Kaboğlu: Beraat etmeme rağmen hedef gösteriliyorum

15 Temmuz gecesi bir hacker grubu tarafından hacklenmiş Twitter adresinden ezana hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl hapis istemiyle yargılandıktan sonra beraat eden oyuncu Umay Anadolu Kaboğlu, hakkında çıkan haberlerle hedef gösteriliyor.

Evrensel'den Can Deniz Eraldemir'in haberine göre; Marmara Üniversitesinde sinema televizyon bölümü öğrencisiyken dizilerde oyunculuk yapmaya başladığını ve 2016 yılında TRT’de yayımlanan bir dizide oynadığını söyleyen Kaboğlu, “15 Temmuz 2016 gecesi Twitter hesabım bir hacker grubu tarafından hacklendi ve o gece ezana karşı bir küfür tweeti atılmış benim hesabımdan” dedi ve “Böyle bir tweet atıldığını öğrendiğimde hemen Twitter’a girmeye çalıştım ancak olmadı” ifadelerini kullandı.

Menajerinin “Umay’ın Twitter’ı ele geçirilmiştir, bu atılan tweetler ona ait değildir” açıklaması yaptığını hatırlatan Kaboğlu, “Fakat bir şekilde bu açıklama bir yerden silindi ya da yayımlanmadı ve ben inanılmaz bir lince maruz kaldım.” dedi. Tweet nedeniyle Terörle Mücadele ekiplerince sorgulandığını anlatan Umay Kaboğlu, “9 saat süren sorgunun sonunda hacker grubunun yazısını gördükten sonra beni eve yolladılar. OHAL döneminde olduğu için hiçbir şey kitabına göre yapılmadı orada” dedi.

ANADOLU AJANSI HABER YAPTI

Açılan dava için savcıya tekrar ifade verdiğini aktaran Kaboğlu, “Sunduğum ifade dosyası Anadolu Ajansı tarafından haber yapıldı. Haberde okulum, yaşadığım yer, hepsi yazıyordu” dedi. Dava sürerken kendisinden habersiz adına açılan sosyal medya hesapları olduğunu vurgulayan Kaboğlu, “O hesaplardan küfür edeni de, af dileyeni de oldu. İnsanlar da durmadan yorum yazıyordu” dedi. Tehditlerin bundan sonra arttığını söyleyen Kaboğlu, “Menajerime ‘Ofisiniz önünde eylem yapacağız, gelenler öfkeli olabilir, onları kontrol edemeyebiliriz’ şeklinde bir mail geldi. Ama eylem yapmadılar. Ağustos ayında cep telefonuma ‘Seni de aileni de öldüreceğiz’ mesajları gelince çok korktum” diyerek yaşadıklarını anlattı. Anlaşmak üzere olduğu tüm projelerin bu dönemde iptal olduğunu söyleyen Kaboğlu, “Ben bir anda dev bir öteki oldum. Ve ben bir gece gelen anksiyete krizi ile hastaneye kaldırıldım. Lape Hastanesinde tedavi gördüm. Midemde ciddi hasar çıktı. Yani aynı dönemde sağlığım da bozulmaya başladı” dedi. İki yıl yargılandığını ve bu dönemde ileri oyunculuk eğitimine devam ettiğini aktaran Kaboğlu, “Bu süreçte telefonum, bilgisayarım defalarca incelendi. Defalarca farklı savcılar tarafından sorguya çekildim. Ve 25 Haziran’da beraat ettim” dedi.

KALDIRILMASI GEREKEN HABER TEKRAR YAYIMLANDI

Bir yıl boyunca iş aradığını söyleyen Kaboğlu, hakkında çıkan haberler nedeniyle iş bulamadığı vurguladı ve durumunu şöyle aktardı: “Benim adımı yazdığınızda arama motoruna şöyle başlıklar çıkıyor: ‘Ermeni bozuntusu, rögar kapağı, mahkemede kıvırdı’ Ben dilekçe verdim bu haberlerin kaldırılması için. Var olan anayasal sistemde ben suçsuzum ve bu kanıtlandı. Geçtiğimiz ay Yeni Akit yeniden haber yaptı. Kaldırması gereken haberi tekrar yayımlayarak ‘Bu sözde oyuncu hem ezana küfretti, hem de beraat etti’ yazdı. Yeni Akit tekrar haber yapınca görenler tekrar küfür etmeye başladılar.” Kendisinin hiçbir suçu yokken hakkında çıkan yalan haberler yüzünden kötü günler yaşadığını söyleyen Kaboğlu, beraat haberinin Twitter adresinde bulunduğunu da belirtti.