Diyanet İşleri Başkanı’nın ‘nikahsız hayat’ ile ilgili yaptığı açıklamanın yankıları sürerken, oyuncu Yıldız Kaplan’ın ‘iğneleyici’ paylaşımı sosyal medyada ses getirdi. Kaplan, eşiyle 7,5 yıl nikahsız yaşadığını, şu an mutlu bir evliliğinin olduğunu belirtti ve "Mesaj gitti mi?" dedi.

Oyuncu Yıldız Kaplan’dan ‘nikahsız yaşam’ karşıtlarına iğneli cevap

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Ramazan’ın ilk günü Cuma hutbesinde kullandığı ifadeler Türkiye’de son günlerin en fazla tartışılan konusu oldu.

Erbaş yaptığı açıklamada eşcinsellerle birlikte, nikahsız yaşayanları da hedef almış, “Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru, nikahsız hayatın İslamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor” gibi bilimsellikten uzak, hukuki ilkelerle bağdaşmayan açıklamalar yapmıştı.

Ankara Barosu ve geniş kamuoyu Erbaş’ın açıklamalarını eleştirirken, iktidar sözcüleri ve hükümetin kontrolündeki medya ise Diyanet İşleri Başkanı’na sahip çıkıp, eleştiri yapanları “İslam düşmanları” ifadeleriyle itham etmişti.

‘MESAJ GİTTİ Mİ?’

Tartışmalar devam ederken, oyuncu Yıldız Kaplan’dan ise adeta sosyal medyayı sallayan bir paylaşım geldi.

Eşiyle daha önce 7,5 yıl nikahsız yaşadığını belirten Kaplan, 12 yıldır mutlu bir evliliklerinin olduğunu dile getirdi. Kaplan tweetini, “Mesaj gitti mi?” sorusuyla bitirerek Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı ve iktidarı iğneledi.

Kaplan’ın paylaşımı Twitter’da on binlerce beğeni aldı.