Antalya'da 7 ve 10 yaşındaki iki kardeşin cinsel istismar davasında zanlıların tutuksuz yargılandığının ortaya çıkması üzerine yükselen tepkilerin ardından oyuncu Hafsanur Sancaktutan ve Seray Kaya maruz bırakıldıkları istismarı sosyal medyadan duyurdu.

Oyuncular Hafsanur Sancaktutan ve Seray Kaya maruz bırakıldıkları istismarları ifşa etti

Antalya’da 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyi; anneleri, üvey babaları ve dedelerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldıklarını hem çizerek, hem de sözlü ifadeyle anlattı.

Mahkemenin, anne ile üvey babayı serbest bıraktığının ortaya çıkmasından sonra Türkiye ayağa kalktı.

Gelişmeler ardından bazı tanınan isimler ise maruz bırakıldıkları istismar olaylarını sosyal medyadan anlattı.

Avukat Feyza Altun, Elmalı davasına ilişkin gelişmeler ortaya çıkmadan önce 24 Haziran’da maruz bırakıldığı istismarı anlattı.

“DEDEM TARAFINDAN İSTİSMARA UĞRADIM”

Altun’un paylaşımını alıntılayan oyuncu Hafsanur Sancaktutan da, kendi yaşadıklarını anlattı. Sancaktutan, “İtiraf ediyorum! Dedem tarafından istismara uğradım. Pedofili bir adamın torunuydum. Kuzenlerim, komşularım, iş arkadaşım tarafından taciz edildim. Utanmıyoruz, korkmuyoruz. Yalnız olmadığımızı biliyorum” dedi.

SERAY KAYA: ARTIK KORKMUYORUM

Oyuncu Seray Kaya da Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla, arkadaşının babası tarafından istismara uğradığını açıkladı.

Kaya, “Ben de çocuktum! Aileme anlatamayacak kadar çok korkmuştum ve sustum. Arkadaşımın babası tarafından defalarca uğradığım istismarın suçlusu ben değilim. Artık korkmuyorum. Birbirimizin sesi olmaya, sesini duyuramayan, istismara uğrayan çocuklar için ses olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

oyuncular-hafsanur-sancaktutan-ve-seray-kaya-maruz-birakildiklari-istismarlari-ifsa-etti-893643-1.