Oyuncular Sendikası, kamu otoritelerinin, tiyatrocunun haklı taleplerine acil kulak vermesini beklediklerini belirterek ''Sahneler, seyirciler ve alkışlar bizi bekler. Kavuşacağız'' açıklamasında bulundu.

Oyuncular Sendikası: Tiyatrocuların haklı taleplerine acil kulak verilsin

Oyuncular Sendikası, Dünya Tiyatro Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle sahneden ve seyirciden uzak kaldıklarını ifade ederek ''Dileriz kamu otoritelerinin tiyatro ve tiyatro emekçilerinin haklı taleplerine kulak verdiği, bir an önce acil ve kapsayıcı çözümler üreteceği bir yıl geçiririz," ifadelerini kullandı.

Sendikadan yapılan açıklamada "Geçtiğimiz yıldan bugüne belirsizlikler hepimizi yordu, ancak umudu tüketmedik, dayanışmadan, yan yana durmaktan vazgeçmedik. Kişisel girişimle, ortak akılla, gönüllüler ve gizli kahramanlarla dayanışma ağları oluşturduk. Yoktan var ettik, birbirimize sahip çıkmaya çalıştık. Büyük dertlerimize küçük de olsa merhem olmaya çalıştık.'' denildi.

Tiyatronun, tüm savaşlardan, afetlerden ve salgınlardan sonra ayakta ve hayatta kalmayı başardığı vurgulanan açıklamada, ''Bugünlerden de dayanışma ile geçeceğiz. Sahneler, seyirciler ve alkışlar bizi bekler. Kavuşacağız'' ifadeleri kullanıldı.