Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı Bilkent Üniversitesi'nde protesto eden Suriyeli bir öğrenci, partili bir görevli tarafından darp edildiğini ifade etti. Öğrenci, "Bu da saldırının ırkçı bir nefret saldırısı olduğunu kanıtlıyor" dedi.

Özdağ'ı protesto eden Suriyeli öğrenci, Zafer Partili görevli tarafından darp edilmiş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı Bilkent Üniversitesi'nde protesto edenler arasında bulunan Suriyeli bir öğrenci, dışarıda Zafer Partisinden bir görevli tarafından darp edildiğini anlattı.Herhangi bir tehdit oluşturmadığını anlatan öğrenci, “Bu da saldırının ırkçı bir nefret saldırısı olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Protestolara katılan Kadın Çalışmaları Topluluğu Yönetici Bilge Karakoyun ise Evrensel'e yaptığı açıklamada Özdağ’ın kendileri hakkında yaptığı paylaşımdan sonra sayısız “taciz, tecavüz ve ölüm” tehdidi aldıklarını anlattı.

1 milyondan fazla takipçiye sahip olan bir siyasetçinin böyle bir harekette bulunmasının halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek olduğunu ifade eden Karakoyun, tehditler karşısında okul yönetiminden koruma talep ettiklerini söyledi. Güvenlik müdürünün kendilerini ofisine çağırdığını, odasında bazı yönetim kurulu üyelerinin, giydikleri kıyafeti (parka) "ideolojik bağlantıları olması" gerekçesiyle çıkarttırdığını anlatan Karakoyun, kendilerine arkalarında olduklarını söylediklerini ifade etti. Karakoyun, 'uslu olmalarının faydalı olacağını' eklediklerini de ifade etti.

'BURADA GERÇEKLEŞEN ETKİNLİK TÜZÜĞE AYKIRI'

Kendilerine gelen bir mesajda Suriyeli bir öğrencinin Zafer Partisi destekçileri tarafından darp edildiğini söylediğini paylaşan Karakoyun, “Okuldaki göçmen ve sığınmacı öğrenci sayısı göz önüne alındığında, burada gerçekleşen etkinliğin tüzüğe aykırı olması bir yana, daha sonrasında gerçekleşen şiddet içerikli olaylarda Suriyeli bir öğrencinin okula dışarıdan giren Zafer Partisi destekçisi tarafından darbedilmesi, böyle bir bildiri yayımlamakta neden haklı olduğumuzu net biçimde ortaya koyuyor” dedi.

Darp edilen Suriyeli öğrenci, o anları şu ifadelerle anlattı:

“Zafer Partisi liderinin söyleşisine katılmak için geldim ve onun ırkçı söylemine itiraz edip ve protesto ederek ayrıldım. Bu esnada puşimi (küffiye) takmıştım. Ayrıldıktan sonra arkadaşım çantasını içeride unuttuğunu söyledi, ben de oditoryumdan çantayı almak için geri döndüm. Bilkent güvenliği ile görüştüm ve girmeme izin verdiler. Daha sonra içeri girdiğimde arkadaşımın sırt çantasını almaya giderken Zafer Partisinden bir görevli hızla bana doğru yürüdü ve beni itti. Ona arkadaşımın çantasını alacağımı söyledim, cevap vermedi ve beni tekrardan itti. Sonra hâlâ konuşmaya çalıştığımı görünce bana iki yumruk attı. Videolarda da görüldüğü gibi tehditkar bir şekilde elimi kaldırmadım. Ayrıca bağırmadım ya da potansiyel olarak tehlikeli bir eylemde bulunmadım. Bu da saldırının ırkçı bir nefret saldırısı olduğunu kanıtlıyor”

NE OLMUŞTU?

Göçmen karşıtı açıklamaları ile bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bilkent Üniversitesi'nde katıldığı bir panel sırasında öğrenciler tarafından protesto edilmiş, Bilkent Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından üniversitede düzenlenen söyleşi için Bilkent Üniversitesi’ne gelen Özdağ'a, üniversiteliler tepki göstermişti.