Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cezaevinde ziyaret ettikleri gazeteci Hasan Tolga Balcılar'ı açlık grevinden vazgeçirdiklerini söyledi.

Özdağ: Tolga Balcılar'ı açlık grevinden vazgeçirdik

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Osmaniye’nin Cevdetiye beldesindeki kamptan kaçan sığınmacılarla ilgili haberi nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan tutuklanan gazeteci Hasan Tolga Balcılar’ı cezaevinde ziyaret etti.

Osmaniyeli gazeteci Hasan Tolga Balcılar’ın Cevetiye’deki kamptan kaçan sığınmacılarla ilgili haberi internet üzerinden yayın yapan “osmaniyesondakika” sayfasında yayınlanmış, yaptığı haber nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan tutuklanan Balcılar, cezaevinde açlık grevine başlamıştı.

Ziyaret sonrası konuşan Özdağ, “Tolga Balcılar ile yaptığımız konuşma sonrası kendisini açlık grevinden vazgeçirdik. Ancak bundan sonraki aşama yeni bir mücadele süreci olacak. Hem hukuki hem siyasi anlamda," dedi.

Özdağ, "Zafer Partisi olarak Tolga'nın arkasında olacağız. Bu konuda Tolga'ya yapılanların gerçek nedenini bilerek yanında olacağız. Kurulmaya çalışılan yeni kumpasların da farkında olarak bu mücadeleyi vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Özdağ şunları söyledi:

"Kendisi ile uzun bir sohbetimiz oldu. Gerçekleştirmekte olduğu açlık grevinin etkisi ile oldukça yorgun olduğunu ancak zihni durumunun net olduğunu, berrak olduğunu gördüm. Kendisi bana kapsamlı olarak olayların nasıl geliştiğini kimlerin bu süreçte nasıl rol oynadığını kimler tarafından tehdit edildiğini, kimler tarafından bu tehditlerin gerçekleştirildiğini tek tek anlattı. Bu tutuklamanın kamptan kaçan Afganlarla ilgili olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Osmaniye'de önümüzdeki süreçte devletin bütün yetkili kurullarının ve adaletin araştıracağı bir suç sürecinin olduğu gözüküyor. Burada Tolga'ya karşı kurulan bir FETÖ benzeri, FETÖ değil FETÖ'yü taklit eden bir kumpas süreci olduğu çok açık. Adalet de bunu ortaya çıkaracak. Bu sürece illegal şekilde müdahil olan herkes bir gün Türkiye'de hukuk sistemi kurulduğu zamanki çok uzun zaman geçmeyecek bunun için, bugün yaptıklarından dolayı çok pişman olacak.”