Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta linç girişimine maruz kalmasının ardından kullandığı sözler tepki çekti. Altun’un, Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Şehit cenazesinde vatandaşın tepkisiyle karşı karşıya kalıyorsa öncelikle şapkasını önüne alıp muhasebe yapması gerekir” sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu sözler tam bir felakettir” dedi. Altun’un bu sözleri “Erdoğan […]

Özel’den İletişim Başkanı Altun’a: Haddini bil ve sus

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta linç girişimine maruz kalmasının ardından kullandığı sözler tepki çekti.

Altun’un, Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Şehit cenazesinde vatandaşın tepkisiyle karşı karşıya kalıyorsa öncelikle şapkasını önüne alıp muhasebe yapması gerekir” sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu sözler tam bir felakettir” dedi.

Altun’un bu sözleri “Erdoğan adına mı yoksa kendisi adına mı” kullandığını açıklaması gerektiğini ifade eden Özel, “Eğer bir devlet memuru olarak kendisi bunları konuşuyorsa haddini bilecek, susacak, Cumhurbaşkanı’nın sesi olarak bu ifadeleri kullanıyorsa bu da tam bir felakettir. İletişim Başkanı, dönüp de ilk günlerde Bahçeli’nin yapıp da tepki gördüğü gibi, yumruğu atanı değil, yumruğu yiyeni suçlu görüyorsa yumruğu mazur görüyorsa, ‘şapkasını önüne alsın düşünsün’ gibi akla ziyan, demokrasiyle bağdaşmayacak ve şiddeti hoş gören bir ifade kullanıyorsa yazıklar olsun” diye konuştu.