CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan hakkında açıklama yapan Şırnak Valiliği'ne tepki gösterdi. Açıklamanın yerleşik uygulamalara aykırı olduğunu vurgulayan Özel, "Valilik, bu olay CHP'li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?" dedi.

Özel'den MHP'li başkan için basın açıklaması yayımlayan Şırnak Valiliği'ne tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adına kayıtlı telefon hattı kullanılarak Taksim'deki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen saldırganla görüşme yaptığı iddiasıyla ifadesi alınan MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan için açıklama yapan Şırnak Valiliği'ne tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, "Şırnak Valiliği'nin bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır" dedi.

Valiliğe, "Bu olay CHP'li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?" sorusunu soran Özel, "Bu, devletin çürümüşlüğünün ve tüm gücüyle bir ittifakı desteklediğinin göstergesidir" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan da ifadeye çağrılmış, İlhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış. Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır'' ifadelerini kullanmıştı.

Gözaltına alınan Ahlam Albashır ve MHP’li Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı bir hat arasında iki görüşme geçtiği tespit edildiği ifade edilmişti. HTS kayıtlarında, İlhan’ın adına kayıtlı bir telefon hattıyla Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı yer almıştı.

İlhan, ‘telefon hattının bilgisi ve rızası dışında çıkarıldığını’ iddia ederek "Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış. Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır" demişti.

Şırnak Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, GSM bayisince hattın yasadışı yollardan üçüncü şahsa verildiğini duyurmuştu. Şırnak Valiliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

"GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak hattın üçüncü şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinin cumhuriyet başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur"