1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nden sonra hayata geçirilen deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim Vergisi Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 10'a yükseltildi.

Özel İletişim Vergisi'ne zam

İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10 olarak tespit edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Marmara Depremi'nin ardından kaynak oluşturmak için hayata geçirilen, bu nedenle "deprem vergisi" olarak da bilinen Özel İletişim Vergisi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 7,5'ten yüzde 10'a yükseltildi. Kararla, elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu.

Resmi Gazete'de yer alan kararda "6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d) bentlerindeki oranların yeniden belirlenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğü konulmasına, mezkûr maddenin yedinci fıkrası gereği karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Resmi Gazete'de belirtilen Gider Vergileri Kanunu'nun 39. maddesi'nin a, b, c ve d bentleri; her türlü mobil elektronik haberleşme, radyo ve televizyon yayınları, kablolu-kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden yüzde 7,5 Özel İletişim Vergisi'ne tabi olduğunu gösteriyordu.