MEB’in Ocak ayında duyurduğu, “2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla özel öğretim kursları kapatılacak” kararına karşın özel öğretim kurslarına ilişkin belirsizlik sürüyor. Ankara, 81 ilden gelen özel öğretim kursları yöneticilerine ikinci kez ev sahipliği yaptı. Özel Öğretim Kursları Platformu olarak bir araya gelen kurs yöneticileri, MEB’in özel öğretim kurslarına yönelik aldığı kapatma kararına bir kez daha […]

‘Özel kurs’ bilmecesi

MEB’in Ocak ayında duyurduğu, “2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla özel öğretim kursları kapatılacak” kararına karşın özel öğretim kurslarına ilişkin belirsizlik sürüyor.

Ankara, 81 ilden gelen özel öğretim kursları yöneticilerine ikinci kez ev sahipliği yaptı. Özel Öğretim Kursları Platformu olarak bir araya gelen kurs yöneticileri, MEB’in özel öğretim kurslarına yönelik aldığı kapatma kararına bir kez daha tepki gösterdi. MEB’in kurslara alternatif olarak önerdiği okul kurslarının, dijital dershanelerin, halk eğitim merkezlerinin ve “Efsane öğretmen” uygulamalarının öğrenciler için yeterli olmayacağını savunan platform üyeleri, “Bir sektörü ortadan kaldırma çabası, ekonomik sorunların artmasına zemin hazırlamaktadır” açıklamasını yaptı.

MEB’E RAPOR SUNULDU

Özel Öğretim Platformu, özel öğretim kurslarının kapatılması halinde meydana gelecek sorunları içeren raporu MEB yetkililerine iletti. Bakanlığın, kursların kapatılmasını öngören kararı gündeminden çıkarmasını isteyen kurs yöneticileri, “Bu süreci belirleyecek temel kriterin okullardaki standartların iyileştirilmesi, mevcut sınav sisteminin değiştirilmesi ve kişilerin Anayasal hakları olan bilgi edinme ve öğrenme ihtiyaçlarına bağlı olduğu unutulmamalıdır” açıklamasında bulundu.

Bakanlığın özel öğretim kurslarına alternatif olarak sunduğu modellerin hali hazırda mevcut olduğunu ifade eden platform üyeleri, buna karşın velilerin ve öğrencilerin özel öğretim kurslarını tercih etmeye devam ettiğini bildirdi.

Özel öğretim kurslarındaki standartların iyileştirilmesini ve devlete katma değer kazandıracak şekilde yeni düzenlemesini talep eden platform üyelerinin yaptığı açıklamada, “Belki de bir sektörü ortadan kaldırma çabasında olan bu belirsizlik, mevcut ekonomik sorunların artmasına zemin hazırlamaktadır” denildi.