Özel sektörde çalışan ve hak kaybı yaşayan öğretmenler, 27 Ocak Cuma (yarın) İzmir’de Fuar Kültür Park Gençlik Salonu’nda bir araya gelecek.

Özel sektör öğretmenleri İzmir’de buluşuyor

BirGün EGE

Özel sektörde çalışan ve hak kayıplarına uğrayan öğretmenler, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde taleplerini duyurmak amacıyla bir araya geliyor. Öğretmenler, 27 Ocak Cuma (yarın) İzmir Fuar Kültür Park Gençlik Spor Salonu’nda saat 19.30’da bir araya gelecek.

Buluşma için yapılan duyuruda, “Binbir çaba ve emekle edindiğimiz mesleğimiz maalesef yıllardır itibarsızlaştırma ve güvencesizleştirme ile karşı karşıya. Gelinen noktada özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri olarak asgari ücret ya da asgari ücretin altında maaşlara ve yoğun mesailere mahkûm edilmekteyiz" denildi.

Duyuruda, "Yaşadığımız süreçte her birimiz asgari ücretin altında bir maaşı kabul etmeyeceğimizi en gür sesimizle dillendirmekten ve zaruri hale gelmiş bir cesareti yaymaktan asla geri durmayacağız. Taban maaşın hakkının, bizlere dayatılan ücret sömürüsüne dair kalıcı ve makul bir talep olduğu bugün yeniden açığa çıkmışken ilk günden bu yana olduğu gibi taban maaş talebimizi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Duyurunun devamında şunlara yer verildi:

“Hiçbir öğretmen asgari ücretin altında maaşla çalıştırılamaz. Öğretmenliğin hakkı asgari ücret olamaz. Taban maaş hakkımızı geri alacağız. Mücadeleyi birlikte büyütelim, mesleğimizin itibarını ve özlük haklarımızı birlikte savunalım. Öğretmen sendikasıyla güçlüdür.”