İYİ Parti'nin dün Meclis Genel Kurulu'na getirdiği özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere taban maaş uygulaması getirilmesi için verilen önerge kabul edilmedi. AKP'li Cemal Taşar, görüşmelerde, "Sadece özel okullarda görev yapan öğretmenlere taban maaş uygulaması getirilmesi, özel sektördeki öğretmenler arasında dengesizlik yaratacağı ortadadır" dedi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel sektör öğretmenlerine çağrı yaptı ve "Cemal Taşar'ı protesto etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası: Öğretmenleri, AKP'li Cemal Taşar'ı protesto etmeye davet ediyoruz

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel sektör öğretmenlerine çağrı yaparak, AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar'ı protesto etmeye davet etti.

İYİ Parti, "özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin sorunları" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin ön görüşmelerinin yapılmasına ilişkin önerisini Genel Kurula getirdi. Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlere taban maaş uygulaması getirilmesi için verilen önergeye CHP ve HDP’li vekiller destek verirken, AKP ve MHP’li vekiller ise ret oyu kullandı.

AKP'li Cemal Taşar, yaptığı açıklamada, "Sadece özel okullarda görev yapan öğretmenlere taban maaş uygulaması getirilmesi, özel sektördeki öğretmenler arasında dengesizlik yaratacağı ortadadır" ifadelerini kullandı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ise sosyal medya hesabı Twitter'dan AKP'li Taşar'a tepki gösterdi.

Yapılan paylaşımda, "AKP Milletvekili Cemal Taşar, TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı ve Partisi adına Araştırma Önergesini reddederek; özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin asgari ücretle çalışmasını doğru bulduklarını ifade etmiş oldu" denildi.

Cemal Taşar'ın daha önce Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak görev yaptığ belirtilen açıklamada, "Özel sektör öğretmenlerinin üzerindeki sömürü politikalarının failleri arasındadır. Tüm özel sektör öğretmenlerini Cemal Taşar'ı protesto etmeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Özel Sektörü Öğretmenleri Sendikası, paylaşımında, Genel Kurul'daki görüşmelerin Meclis tutanağını da paylaştı:

"AK PARTİ GRUBU ADINA CEMAL TAŞAR (Bitlis) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ak Parti Grubumuz adına İYİ Parti grup önerisi üzerine söz almış bulunmaktayım, bu vesileyle şahsınızı, hazırunu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum. Kıymetli milletvekilleri, içerik olarak aynı kelimelerin tekrar edildiği ve gerçekten uzak bu önerge ile Meclis gündeminin meşgul edildiği görülmektedir.

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – “Öğretmenlerin sorunu var.” dedik.

FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Çok komiksin!

CEMAL TAŞAR (Devamla) – Eğitim konusunda yirmi yılda çok büyük bir dönüşüme imza atmış bir partinin mensubu ve bir eğitimci olarak onur duyuyorum.

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – Gerçek ne acaba?

FAHRETTİN YOKUŞ (KONYA) - Nerede yaşıyorsunuz siz?

CEMAL TAŞAR (Devamla) – Geçmişte, okullarımızdaki altyapı ve öğretmen eksikliğinden dolayı derslerin çoğunun maalesef boş geçtiğini biliyoruz. Sadece ücra bölgelerde değil, büyük şehir merkezlerinde bile evlatlarımız son derece sağlıksız ve kalabalık sınıflarda eğitim görüyorlardı.

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – Ya, biz öğretmenlerden bahsediyoruz.

FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Masal anlatmaya devam.

CEMAL TAŞAR (Devamla) – İktidarımız döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle her bütçe döneminde en yüksek bütçe Millî Eğitim Bakanlığına ayrılmış ve her alanda olduğu gibi başarılar elde etmiş, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da OECD ortalaması yakalanmıştır. Ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen herkes özgürce, haksızlığa uğramadan vazifesini yerine getirebiliyor. Altmış yıldır sürüncemede bırakılan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu biz çıkardık.

FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Bravo!

CEMAL TAŞAR (Devamla) - Değerli milletvekilleri, özel öğretim kurumlarında görev alan eğitim personeline ait yapacakları sözleşmelerin de 4857 sayılı İş Kanunu’na göre, asgari ücretten az olmamak üzere, taraflarca karşılıklı belirlenen miktarda aylık ücret alıyorlar. Bu kapsamda bakıldığında, özel okullarda görev yapan öğretmenlerin asgari ücret düzeyinde maaş almaları durumu, alınabilecek taban aylığını ifade etmektedir.

Öğretmenin tecrübesine ve sahip olduğu niteliklere göre, ücret sınırı olmaksızın, daha yüksek bir aylık talep etmesi mümkündür. 5580 sayılı Kanun’a tabi olarak görev yapan farklı kurum ve türlerdeki öğretmenlerden ayrı olarak, sadece özel okullarda görev yapan öğretmenlere taban maaş uygulaması getirilmesi, özel sektördeki öğretmenler arasında dengesizlik yaratacağı ortadadır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Tamamlayın sözlerinizi.

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – Araştıralım o zaman.

CEMAL TAŞAR (Devamla) - Bu nedenle özel sektördeki öğretmen maaşlarının öğretmenle sözleşme imzalayacağı kurum arasında karşılıklı kabulle belirlenmesi daha yararlı olacaktır. Bu vesileyle önergeyi desteklemediğimizi belirtiyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum."