Sümer Holding’in Göcek sahilindeki kıymetli arazisinin satışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra sıra 7 bin 217 metrekarelik denize sıfır alan ile rıhtımın özelleştirilmesine geldi. Özelleştirilmesine karar verildikten bugüne kadar 15 bağlı ortaklık ve şirket, 47 işletme, 45 iştirak hissesi, 1 marka, 3 tesis, 6 yarım kalan tesis, 390 mağaza, 237 parça bina ve […]

Özelleştirmenin ardından kıymetli arazi satılıyor

Sümer Holding’in Göcek sahilindeki kıymetli arazisinin satışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra sıra 7 bin 217 metrekarelik denize sıfır alan ile rıhtımın özelleştirilmesine geldi.

Özelleştirilmesine karar verildikten bugüne kadar 15 bağlı ortaklık ve şirket, 47 işletme, 45 iştirak hissesi, 1 marka, 3 tesis, 6 yarım kalan tesis, 390 mağaza, 237 parça bina ve 279 parça arsası özelleştirilen Sümer Holding’in gözde turizm merkezlerinden Göcek’teki taşınmazları da birer birer elden çıkarılıyor.

Fethiye Göcek’teki Rixos Otel ve D Marin’in yanında yanındaki 7 bin 915, 755 ve 9 bin 570 metrekare büyüklüğündeki üç arsa ile üzerindeki binaların yanısıra deniz alanları 100 milyon 700 bin liraya Lejant Proje Yapı Endüstrisi’ne satıldı. Lejant’ın satışı tamamlayacak yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda taşınmaz, 100 milyon 600 bin liraya Alpullu Şeker Fabrikası’nın satış sürecinde ortaya çıkan ve “sürpriz” olarak nitelenen Binbir Gıda Tarım Ürünleri Şirketi’ne satılacak.

Sıra yeni satışta

“3. Derece doğal sit alanı” niteliğindeki 7 bin 217 metrekarelik bir alan ve 7 metrekare olarak görülen iskele de satışa çıkartıldı. Seka İskelesi olarak bilinen bu arazide satışı onaylanan diğer araziler gibi Rixos Premium Göcek Otel ve D-Marin tekne çekek alanının hemen yanında yer alıyor.

İhalesi 16 Mayıs günü yapılacak arazilerin üzerinde bin 300 metrekare büyüklükte tek katlı betonarme bir bina bulunuyor.

Satışa çıkartılan iskele, Türkiye’deki özelleştirme uygulamalarının örnek varlıklarından biri olarak biliniyor. Dalaman SEKA Fabrikası özelleştirmesi sırasında kapsam dışında tutulan iskele, Eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova döneminde SEKA Yönetim Kurulunun aldığı kararla lojmanları, sosyal tesisleri ile aylık 10 bin dolar bedelle fabrikayı satın alan Mopak’a kiralandı. Ancak daha sonra kullanılmayan bu iskele ve içindeki bina harap duruma geldi. Bu arada Mopak kira bedelini de ödemediği için konu yargıya taşındı. Mopak ile Sümer Holding arasındaki kira nedeniyle açılan alacak davası sürüyor.