Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Arzu Özsoy ile kızı Yağmur Uçar ve ilkokul öğrencisi Ecrin Meydan’ın isimlerinin bir okulda yaşatılacağını açıkladı.

Özer açıkladı: Taksim saldırısında yaşamını yitiren öğretmen ve öğrencilerin isimleri okullarda yaşatılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı saldırıda yaşamını yitiren öğretmen Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar ve Ecrin Meydan’ın isimlerinin okullarda yaşatılacağını duyurdu.

Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden yurttaşların üçünün eğitim camiasından olduğunu dile getirdi.

Olay yerine karanfil bıraktıkları gün öğretmen ve öğrencilerin isimlerini okullarda sonsuza dek yaşatacaklarının sözünü verdiklerini anımsatan Özer, “Değerli öğrencimiz Ecrin’in adını Adana’da kendi okuduğu okula verdik. Okulumuzun adı ‘Mithatpaşa Ecrin Meydan İlkokulu’ oldu” ifadelerini kullandı.

"OKUL VE KONFERANS SALONUNDA YAŞATACAĞIZ"

Öğretmenlerin ve öğrencilerin isimlerini vefayla yaşatacaklarını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

“Hayatını kaybeden öğretmenimiz Arzu Özsoy ve lise öğrencimiz olan kızı Yağmur Uçar'ın adlarını da İstanbul’da, okul ve konferans salonunda yaşatacağız. Eyüpsultan'da bir okulumuzda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Arzu Özsoy'un adını, okulunun yakınında bulunan Eyüpsultan Düğmeciler Anaokulu'na, kızı Yağmur Uçar'ın adını ise eğitim gördüğü Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nin konferans salonuna vermiştik. Değerli öğretmenimiz ve öğrencilerimizin isimlerini vefayla yaşatacağız.”

(İHA)