Google Play Store
App Store

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) özerklik kararından sonra birçok bölge ilinde karara destek vermek ve özerkliği gündemde tutmak

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) özerklik kararından sonra birçok bölge ilinde karara destek vermek ve özerkliği gündemde tutmak amacıyla gösteriler yapıldı. PKK'nin de, silahlı mücadeleye başladığı 15 Ağustos'ta ateşkesin yanı sıra fiili özerklik ilan edeceği konuşuluyor. İşte bölgede yapılan gösteriler PKK bu kararını duyurmadan önce, ilanın altyapısını hazırlamaya yönelik olarak yorumlanıyor. Böylelikle Kürtlerin sokak hareketinin bir süre bu yeni amaç doğrultusuna hareket edeceğinin belirgin işaretleri ortaya çıkıyor.
BARİKATLAR KURULDU
Son olarak Hakkâri ve Şırnak'ta gösteriler yapıldı. Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün çıkan olaylardan sonra ilçe esnafı dün de kepenklerini açmadı. Şehir merkezinde toplanan gruplar ise barikatlar kurdu. Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise gece boyun gösteriler yapıldı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan yürüyüş sonrası çıkan ve gece geç saatlere kadar devam eden olayların ardından Şemdinli esnafı dün kepenklerini açmadı. Sabah saatlerinden itibaren çarşı merkezinde toplanmaya başlayan bir grup ise sloganlar atarak, gösteri düzenledi. Cumhuriyet Caddesi'nde barikatlar oluşturan gençler oluşturdukları barikatların arkasında yürüyüş yaptı.
POLİSİ İÇERİ SOKMUYORLAR
Şırnak'ın Silopi ilçesinde de başlatılan etkinlikler önceki akşam da devam etti. Geçtiğimiz gün 10 bini aşkın kişi, mahallelerde yürüyüş düzenlerken, önceki akşam da mahallelere barikatlar kuruldu. Yüzü kapalı çok sayıda kişi, polisin mahallelere girmemesi için sokak başlarında nöbet tuttu. Başak, Cudi ve Nuh mahallelerinde polis geöstericilere gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale ederken, göstericiler müdahaleye havai fişek, molotof ve taşlarla karşılık verdi. Gece geç saatlere kadar süren eylemlerde gözaltıların olduğu belirtildi. BirGün

İstanbul’da helikopterli
‘15 Ağustos’ baskını
İSTANBUL'un Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde dün sabah 30 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Baskınlarda 15 Ağustos'ta eylem yapmaya hazırlandıkları idda edilen 22 kişi gözaltına alındı. İstanbul polisi, PKK'nin ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos günü kentte eylem yapmaya hazırlanan şüphelileri takibe aldı. Teknik takibin sonunda operasyon için düğmeye basıldı.
Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri ekipleri, dün sabah saatlerinde kentteki 30 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Baskınlara özel harekat polisleri de katıldı. Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerindeki operasyonlara bir helikopter de destek verdi. Operasyonda 2'si kadın 22 kişi gözaltına alındı ve Emniyet Müdürlüğü'ne sorguya götürüldü.
Gözaltına alınanların ayrıca Okmeydanı ve Nurtepe'de PKK adına düzenlenen gösterilere katılarak polise taş ve molotof kokteyli attığı da iddia ediliyor.