CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari mitingindeki tartışma yaratan “özerklik” söylemine açıklama getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari mitingindeki tartışma yaratan “özerklik” söylemine açıklama getirdi.
Ardahan’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimler için özerklik şartını parlamento kabul etmiş. Oradaki bazı çekinceleri kaladırmak konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki vermiş. Biz o çekincelerin kaldırılmasından yanayız” dedi.
CHP lideri sözlerine, “Yoksa eyaletlere bölünmek, Türkiye’yi ayrı bir ayrışma sürecine sokmak. Böyle birşey söz konusu değil” diye devam etti.
Birçok partinin programında olan bir şeyi söylediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunu biz yapacağız” diye konuştu. CHP lideri bu konuda şunları söyledi: “Avrupa Birliği’nin kabul ettiği koşullarda yerel yönetimlerin zaten özerklikleri var . Kim dedi özerkliği yok. Belediye başkanlarını kim seçiyor. Halk seçiyor. Belediye gelirleri yasasının çıkması lazım. Yerel yönetimleri biraz daha  yetkilendirmemiz lazım. Bu bizim eskiden gelen parti programlarımızda var. Bütün partilerin programlarında da var. Ama bunu AKP yapmadı. Biz yapacağız. Hiçbir yurttaşımız bu ülkede ayrılmak istemiyor.”
Kılıçdaroğlu sözlerini tamamlarken şunları kaydetti: “Ayrılmak değil bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil biraraya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. Tam tersine insanlarımıza güveneceğiz . Var olan sorunlarını çözeceğiz. Özellikle yandaş medya bunu söyledi. ‘Oralar ayrılacak mı’ diye... Kimse ayrılmak istemiyor. Baskıcı değil özgürlükçü bir ülke olmamız lazım.”
NE DEMİŞTİ?
Kılıçdaroğlu önceki gün Hakkari’de yaptığı mitingde, “Yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Onlara özerklik vereceğiz aynı Avrupa’daki gibi. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Yasasını aynen kabul edeceğiz” demişti.