CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için çalışan troll ordusu ile bağlantısını ve sosyal medya yönetimi için yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını açıkladığı Emin Şen dosyasının ardından elinde yeni belgeler olduğunu ve bunları da önümüzdeki günlerde paylaşabileceğini açıkladı. Özel ayrıca İçişleri Bakanlığı bünyesinde üst düzeyde bir kaynağı olduğunu ve kendilerine bazı bilgilerin bizzat bu kaynak tarafından iletildiğini kaydetti.

Özgür Özel: Belgeler bize İçişleri'nden geliyor, yenilerini açıklayabilirim
Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olan Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını ve 8 bin kişilik bir troll ordusuyla Soylu için çalıştığına ilişkin açıklamalarının ardından, elinde yeni belgeler olduğunu ve bunları da kamuoyu ile paylaşabileceğini söyledi.

Özel, Medyascope’da Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu Güne Bakış programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için çalıştığını iddia ettiği “trol ordusu”na ilişkin konuştu, İçişleri Bakanlığı içerisinde üst düzey bir kaynağı olduğunu ve yeni belgeler açıklayabileceğini kaydetti.

Belgeleri neden şimdi açıkladığı sorusuna yanıt veren Özel, "Bazı bilgilerimiz vardı, bazı belgelere ihtiyacımız vardı. Onlar için en büyük sıkıntı ticari faaliyetlerini ortaya çıkarmamız oldu. Açıkladığım 100’e yakın ihalenin tamamı Soylu’nun görev yaptığı bakanlıklardan elde edilen belgeler" ifadelerini kullandı.

"BİLGİLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN GELİYOR"

Özel, bilgilere nasıl ulaştığını ise şöyle anlattı:

"Geçen Bakanlar Kurulu’nda Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ’a ‘Biraz teşkilatına hakim ol, Özgür Özel’e bilgiler Adalet Bakanlığı’ndan gitti’ demiş. İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı hakkındaki bilgileri kastediyor. O bilgilileri Adalet değil İçişleri Bakanlığı’ndan aldık. Bize bilgi ulaştıran kişilerin bize güvenmeleri gerekiyor. Bugün ‘köstebek’ denen kişinin güvenliğini sağladığımızda ve iktidar değiştiğinde o kişi bunun övünülecek bir şey olduğunu düşündüğünde o kişinin ismini de açıklarım. İçişleri Bakanlığı’nda üst düzeyde bir kaynağım var ve siyasi bağlantımız yok. Bu kişi, İçişleri Bakanı ve İsmail Çataklı’nın yaptıklarından rahatsız ve bunları en iyi biz dile getirebileceğimiz için bize söylüyor."

"EBABİLLERİN YÖNETİCİLERİ KENDİ ARALARINDA TARTIŞIYOR"

Elinde yeni bilgiler olduğunu ve önümüzdeki günlerde bazı belgeleri de paylaşabileceğini açıklayan Özel şöyle devam etti:

"Bende yeni paylaşımlar var, belki önümüzdeki günlerde bir başka basın toplantısında veririm. Ebabillerin yöneticileri kendi aralarında bugün olanları tartışıyor, onlar da bende var. Biri, ‘Burayı kapatıp kaçmazsak yarın bir dava açıldığında hepimizi alıp götürürler, az buz suça karışmadık’ diyor. Öbürü de ‘Kapatıp kaçsan ne olacak bu yazışmaları bilen adam kim olduğumuzun kaydını çoktan kaynağından almıştır zaten’ diyor.

Genel Başkanımız trollere ‘Bu işleri bırakın yoksa hesap verirsiniz’ deyince AK Parti tarafından görevlendirilen bu trol kontrol merkezlerinden birisi ne kadar pis işlerin içinde olduğunu görüp bize Twitter’dan DM ile ulaştı. ‘Ben trol ordusunun yöneticilerindenim. Kemal Bey’in verdiği teminatı verebilirseniz, çok hakaret ettim ve suça karıştım ama iktidarınızda yargılanmak istemiyorum. Bütün bilgileri size verebilirim, bize bunu yaptıran Emin Şen’dir’ deyince bu bilgiyi değerlendirip birlikte işledikleri suçlara ilişkin dokümanları elde ettik."