İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik dosya açıklayarak troll ordusunu ve kamu kuruluşlarıyla bakanlıklardan aldıkları ihaleleri ifşa eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “AKP’li Bülent Turan Meclis’te yanıma geldi, ‘İstifa ettirecek dosya bekledim’ dedi. Bakanda nasıl bir suç potansiyeli görüyorlarsa bunu bile az buldular” açıklaması yaptı.

Özgür Özel: Bülent Turan Meclis’te yanıma geldi “Soylu'yu istifa ettirecek dosya bekledim” dedi
Fotoğraf: Depophotos

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme getirdiği Soylu dosyasının ardından AKP’den aldığı ilk tepkileri anlattı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan olaydan sonra sosyal medyada, “Halk arasında ‘tırt’ mı derler, ‘Dağ fare doğurdu’ mu derler? ‘Yok can güvenliğim yok, yok dosyayı 3 kişiye emanet ettim’ dedi ama basın toplantısı bitmeden İçişleri Bakanlığı yalanladı. Neymiş; sosyal medyada çok ‘RT’ olsun diye organize oluyorlarmış. Hey Allah’ım” paylaşımını yapmıştı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuşan Özgür Özel bu paylaşımları hatırlatarak, “İkimiz arasındaki konuşmaları anlatmam ama biz konuştuktan sonra hemen bu paylaşımı yaptığı için açıklıyorum, Bülent Turan Meclis’te bana gelip, ‘Önemli bir dosya ama ‘Dosyayı üç arkadaşıma verdim’ deyince, bakanı istifa ettirecek bir dosya bekledim’ dedi. Ben de dedim ki ‘Bu Türkiye dışındaki birçok ülkede bakanı istifa ettirir, hatta hükümeti düşürür’. Demek ki bakanda nasıl bir suç potansiyeli görüyorlarsa bunu bile az görüyorlar” ifadelerini kullandı.

Özel, “Ama Bülent Turan daha büyük bir şey beklediğini söylüyor. O beklenti bana göre değil, Süleyman Bey’e göre büyük bir beklenti. Bu tavır, AKP’de herkesin aslında Soylu’yu bildiğini ama sustuğunu gösteriyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önceki gün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen aracılığıyla 8 bin kişilik bir troll ordusunu kontrol ettiğini söyledi. Özel, bu troll ordusu aracılığıyla siyasilere itibar suikastı yapıldığını, gündemler oluşturulduğunu ifade etti.

Özel, TBMM’de yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını yapan Emin Şen’in SM360 ve Native isimli şirketleri üzerinden kamudan aldığı ihalelerle ‘sosyal medya trollerine ödeme yaptığını’ söylemiş, Şen’in Ebabil Harekatı adlı yapılanmayı yönlendirdiğini belirtmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde Emin Şen, ‘Basın müşaviri’ olarak kayıtlıyken Özel’in açıklamaları sırasında bu kayıt ‘Danışman’ olarak değiştirildi. Ardından bakanlıktan yapılan açıklamada, “Emin Şen, kadrolu çalışan değildir. Uzun süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır” denildi.