AKP’ye katılacağı söylenen Mehmet Ali Çelebi ile ilgili konuşan CHP’li Özgür Özel, “Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum. Cesaretleri varsa İzmir'deki sınır noktadan aday olsun bakalım. O zaman görelim milletin vekili miymiş Reis'in vekili miymiş” dedi.

Özgür Özel’den Mehmet Ali Çelebi yorumu: Çok ağır şeyler söyleyebilirim

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağı yönünde iddialar var. Ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Özel, “Mehmet Ali Çelebi'nin Cumhur İttifakı'yla ilgili yaptığı açıklamalar gerçekten talihsiz açıklamalardır. Benim açımdan ayrıca şöyle bir sorunu var; biz Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile birlikte Mehmet Ali Çelebi'yi cezaevinde ziyaret etmiş, onun AKP ile ilgili yakınmalarını en yakından dinlemiş, onun nikah şahitliğini yapmak üzere Genel Başkanımıza onun talebini iletmiş, onun nikahına genel başkanımız katılmış ve şahitlik yapmasını sağlamış, onu herkes darbecilik yapmakla suçlarken ona sahip çıkmış 3 kişiden biriyiz. AKP hakkında söyledikleri ortada” dedi.

Çelebi’nin Hulusi Akar ile tartışmasında kendisine destek verdiğini hatırlatan Özel, “Bugün sosyal medyaya yansıyan açıklamalar ortada. Silahlı Kuvvetler'den geçmişte Çelebi'ye sahip çıkanlar, onunla birlikte yargılananların tepkileri ortada... Ancak Çelebi, CHP'ye dünya kadar laf ederek gitti. Gittiği gün söyledim; 'Burası baba evi. Gidersin, kapıyı çarpar da gidersin ama baba evini yakıp gitmezsin.' Yapmaya çalıştığı oydu. Bu evinin tapusunda tek bir isim yazıyor. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

“MHP İLE TEMASLARI OLDU”

Özel, Çelebi’nin Memleket Partisi'ne gidip oradan da ayrıldığını belirterek, “Gözümüzle gördük MHP ile temasları oldu. Bugün öğreniyoruz ki AKP'ye gidecekmiş, bunu da yalanlamıyor” ifadelerini kullandı.

“Bunu ne için yapıyor?” diyen Özel, “Şunun için yapıyor; Memleket Partisi'ne giderken orada büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyordu o olmayınca onu bıraktı. Sonra MHP'de de olmadı. Şimdi ise milletvekilliğini sürdürmek için AKP'ye gidiyor. Bunun izahı yok. Geçmişte milletvekili transferlerine ilişkin de Erdoğan'ın laflarını ben İzmir basınının ortaya koymasını ve Çelebi'ye sormasını beklerim” değerlendirmesinde bulundu.

“BAŞKA YERDEN ADAY GÖSTERMEYİN”

Özel, Çelebi ile ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı:

“AKP kendine bu kadar laf söyleyen birini, sırf elverişli olur CHP'ye karşı kullanırız diye bünyeye alıyorsa, bu kişi İzmir milletvekilidir. AKP onu İzmir'den kaçırıp başka bir yere koymasın ve ya İzmir'de kendi teşkilatlarından birilerinin hak ettiği sıralara koymasın da, sınıra koysun. Kararı İzmirliler versin bakalım. AKP, Mehmet Ali Çelebi'yi milletvekili yapma karşılığında aldığına göre, Çelebi'yi de bugün kaç milletvekili çıkardıysanız o sınıra koyun. Koyun da İzmirliler Çelebi'ye ne dediklerini bir göstersinler bakalım. Tutup da öyle kaçırıp başka yerlerde milletvekili yapma sözü vermeyin. İzmirliler Çelebi'ye ne diyorlar görelim. Şimdi çıksın İzmir'de bir dolaşsın bakalım. İzmir'de, İzmirlilerden AKP karşıtlığı üzerinden alınan oyları, götürüp AKP'ye vermek nasıl bir şeymiş, Çelebi anlatsın. Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum. Cesaretleri varsa İzmir'deki sınır noktadan aday olsun bakalım. O zaman görelim milletin vekili miymiş Reis'in vekili miymiş."

BAKAN NEBATİ'YE ÇAĞRI: BERABER ESNAFI GEZELİM

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye de beraber esnaf gezisi yapma çağrısında bulundu. Özel, "Nebati bir demecinde, 'Halkımız cumhurbaşkanımıza ve bize inanıyorlar. Bu yüzden ne zaman sokağa çıksam insanımızın sıcak ilgisiyle karşılaşıyorum' demiş. Duy da inanma. Siyaset işi bir iddia ve ispat işidir. Tüm televizyonlar olsun beraber esnaf gezelim. İster Viranşehir ister Kemeraltı. Bir caddeyi boydan boya gezeceğiz. Sokağa çıkacak haliniz yok. Koruma ordularıyla geziyorsunuz. Bir de böyle iddialı laflar ediyorsanız hodri meydan diyoruz. Şehri, ilçeyi de kurayla belirleyelim" ifadelerini kullandı.

'SINAVIN ÜZERİNE BİR DE MÜLAKAT EKLEDİLER'

KPSS sürecini de değerlendiren Özel, "AKP 20 yıl boyunca yaptığı hatalardan hiçbir ders almadığını bir kez daha suçüstü yakalanarak gözler önüne serdi. KPSS soruları onların döneminde FETÖ tarafından çalınmıştı. Ecevit'in başbakanlığı döneminde objektif kritere dayalı KPSS fikri tüm Türkiye'den destek görmüştü. Adalet ve Kalkınma Partisi, Ecevit zamanında yapılmış iyi uygulamayı devraldı ama kısa sürede kendi kadrolarını yerleştirmek için liyakat sistemini terk etti. O gün çareyi soruları çalmakta, şablon cevaplar dağıtmakta bulmuşlardı. 15 Temmuz darbe girişiminde hepimiz gördük, belli cemaatlere mensup olmayı her şeyin önüne koyanlar, bu millete saldırdılar. O ihaneti yapanların o günden önceki süreçte AK Parti'yle etle tırnak olduklarını unutmamak gerekiyor. Ancak AK Parti sıvı FETÖ sabunu kullanıyor. Tüm vücudundaki kiri bu sabunla arındırıyor. Ne yaptıysa FETÖ yapmıştır diyorlardı. Son yaşanan gelişmeler, aynı FETÖ'cü yöntemlerin devrede olduğunu gösteriyor. Sınavın üzerine bir de mülakat eklediler. İş ortaya çıktı ki sadece mülakatlarla değil, soruları çalıp ya da haberdar olanları ön plana çıkardılar" dedi. Öte yandan Özel, milyonlarca vatandaşın bu süreçte mağdur edildiğini vurguladı.