Meclis'in bu hafta tatil edilmesini eleştiren CHP’li Özgür Özel, AKP ve MHP’yi eleştirdi. Özel, “İki haftada bir tatil istiyorlar. MHP geçmişte AK Parti'ye küfür etmekten yorulmuştu, şimdi 5 yıldır methetmekten yoruluyorlar” dedi.

Özgür Özel’den MHP'ye 'tatil' tepkisi: AKP'yi methetmekten yoruluyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, “MHP geçmişte AK Parti'ye küfür etmekten yorulmuştu, şimdi 5 yıldır methetmekten yoruluyorlar” dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in bu hafta çalışmamasını eleştirdi.

AKP'nin, Meclis'in çalışmamasının gerekçisini "Elimizde görüşecek kanun yok" ifadesiyle açıkladığını aktaran Özel, iktidarın Meclis'i sadece bir kanun çıkarma makinesi olarak gördüğünü kaydetti.

‘YURTTAŞIN GÜNDEMİ GÖRÜLMÜYOR’

Meclis'in yurttaşın gündemini kovalamadığını söyleyen Özel, "Meclis, sadece sarayın gündemini yerine getiren bir meclise dönüştürülmeye çalışılıyor. Muhalefet partileri olarak ve ülkenin ana muhalefet partisi olarak buna her aşamada itiraz ettik, bir kez daha itiraz ediyoruz. Meclisin kapanma kararında hiçbir muhalefet partisinin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu yoktur, kabulü yoktur, rızası yoktur" diye konuştu.

Meclis'in çalışmamasını eleştiren Özel, "Millet ödeyemediği faturalardan donarken ya da olmayan elektrikten dolayı donma tehlikesi geçirirken, hayati öneme haiz cihazlarını çalıştıramazken beyefendiler, hanımefendiler kış tatiline gitmeyi seçtiler. Seçmen nihai kararı verecek, ilk seçimde bunları tamamen tatile yollayacak. 20 yıl boyunca Adalet ve Kalkınma Partisi bu ülkeyi yordu, kendisi de yorulmuş. İki haftada bir tatil istiyorlar. MHP geçmişte AK Parti'ye küfür etmekten yorulmuştu, şimdi 5 yıldır methetmekten yoruluyorlar" ifadelerini kullandı.

ISPARTA’DAKİ ELEKTRİK KESİNTİSİ

Özel, Isparta'daki elektrik kesintisi nedeniyle iktidarın yönetme kabiliyetini ne kadar yitirdiğinin görüldüğünü de ifade ederek, "Meclis açıldığında tezelden CHP grup önerisi olarak Isparta'da yaşananları hem de elektrik özelleştirilmesinin vatandaşa çıkardığı ağır ve acımasız faturayı Meclis gündemine getireceğiz. Hadi bakalım AKP ve MHP oylarıyla reddedin" dedi.

'SAĞLIKÇILARIN BEKLENTİLERİNİ BOŞA ÇIKARDINIZ'

Özgür Özel, sağlık çalışanlarına yönelik bir iyileştirmeyi hep beraber yaptıklarını, sonra düzenlemenin geri çekildiğini belirterek, "'Haftaya daha iyisini getireceğiz' dediniz, aralık bitti. 'Ocak ayının ilk haftası' dediniz, yalan oldu. '15 Ocak'ı geçirmeyelim', yalan oldu. Bugün 8 Şubat, sağlık emekçileri grevde ve siz kulağınızın üstüne yattınız, meslektaşlarınızın beklentilerini boşa çıkardınız ve geçen hafta bu Meclis 'İşimiz yok' diye tatile gitti. Ne olurdu Meclis bu hafta çalışsaydı? Fedakarca çalışan sağlık emekçilerinin haklarını verirdik" değerlendirmesini yaptı.

'FATURALARDAKİ ŞEFFAFLIK ORTADAN KALKTI'

Türkiye'nin, Avrupa'nın en pahalı elektriğini tüketen ülkesi olduğunu dile getiren Özel, şöyle devam etti:

"2020'de kayıp-kaçak bedellerinin bölüştürülmesi, vatandaşın sırtına yüklenmesi kanun yolu ile 10 yıl daha uzatıldı. 2020'nin ve 2021'in enerji fon bedelleri elektrik dağıtım şirketlerince vatandaştan alınmıştır ama devlete verilmemiştir. Faturalardaki şeffaflık ortadan kalktı, birçok kalem sosyal medyada tartışıldığı için bir sonraki ay çeşitli yöntemlerle gizlendi. Elektrikte kayıp kaçak düşmedi, aksine şirketlerin bu konuda üzerine düşeni yapmamasının sonucu olarak bu oranlar arttı. Devletin elektrik üreten kurumu Elektrik Üretim AŞ kayıp kaçaktaki elektriği 32 kuruştan bu dağıtım şirketlerine fatura ediyor. Bu dağıtım şirketleri 32 kuruştan elektrik alırken 4 ila 6 katına vatandaşa bu elektriği satıyorlar. Öyle bir noktaya gelindi ki kayıp kaçak meselesi bu şirketlerin bir derdi olmaktan, bir sorunu olmaktan, mücadele edecekleri bir iş olmaktan çıktı, rant kapısı haline dönüştü."

ŞENTOP’A TEPKİ: BECERİKSİZLİĞİNİN MAKALESİNİ YAZACAKSIN

Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin makale yazacağını söylediğini anımsatarak, "Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın karşımıza çıkmasını, aday olmasını ve onu yenerek dünya siyaset tarihinde örnek olacak bir başarıyı göstermek için gün sayıyoruz. Sizin yaptığınız, kötü yazdığınız, bütün uyarılara rağmen elinize yüzünüze bulaştırdığınız o Anayasa metnine bakarsan Cumhurbaşkanı ikinci kez aday olamıyor, üçüncü kez aday olamıyor. Beceriksizce yazılmış bu metnin baş faili Şentop'tur. O yüzden makale yazacaksan beceriksizliğinin makalesini yazacaksın" dedi.

Özel, 6 siyasi partinin genel başkanının güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kapsamında cumartesi günü bir araya geleceği toplantıya ilişkin soru üzerine ise liderlerin güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin tam mutabakatının tesciline yönelik bir toplantı olacağını kaydetti. Özgür Özel, liderlerin şubat ayı içinde ikinci bir toplantıda daha bir araya gelmelerinin söz konusu olduğunu söyledi.

AA

​​​​​​​