CHP’nin ‘mağdurlarıyla helalleşmesinin imkansız olduğunu’ ve kendisini tasfiye etmesi gerektiğini öne süren yandaş Yeni Şafak gazetesi yazarı Atilla Yayla’ya yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Helalleşme sadece helal lokma yiyenlerle olur. Atilla Bey sizin gibilerle hiç olmaz” dedi.

Özgür Özel’den yandaş yazara ‘helalleşme’ yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yandaş yazar Atilla Yayla’nın ‘helalleşme’ çıkışına Twitter hesabından yanıt verdi.

İktidarın kontrolündeki Yeni Şafak gazetesinin yazarı ‘liberal’ yazarı Atilla Yayla, 2013 yılında kaleme aldığı ‘CHP kapatılmalı’ başlıklı yazısını sosyal medya hesabı üzerinden yeniden paylaşarak, “CHP’nin mağdurlarıyla ‘helalleşmesi’ imkânsız ve de gereksiz. Sağlam ve sağlıklı bir demokrasi için CHP’nin tasfiye edilmesi şart. CHP kapatılmalı!” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yayla’ya tepki gösteren Özgür Özel ise şöyle dedi:

“Haklısınız!!! Helalleşme sadece helal lokma yiyenlerle olur. Harama el açanlarla olmaz. Onlara sessiz kalanlarla da olmaz. Onların doyurduğu haramzadelerle olmaz, asla olmaz. Atilla Bey sizin gibilerle hiç olmaz.”

YAYLA 2013’TE NE YAZMIŞTI?

Atilla Yayla, sosyal medyadan yeniden paylaştığı 1 Ağustos 2013 tarihli yazısında CHP ile ilgili olarak şunları ifade etmişti:

“…Böyle bir partinin demokraside anlamlı ve meşru bir yeri olabilir mi? Elbette hayır. CHP kapatılmalı. Bununla kastettiğim, CHP’nin AYM tarafından kapatılması değil, kendisini feshetmesi. CHP ya bir vakfa veya enstitüye dönüşsün veya tek parti dönemi müzesi olsun. Onun bırakacağı boşlukta gerçekten demokrat sosyal demokratlar güçlü bir siyasî hareket başlatsın.”

BARLAS DA BENZER BİR ÇIKIŞ YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Sabah yazarı Mehmet Barlas da CHP’nin kapatılmasından söz ederek, “Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” ifadelerini kullanmıştı. Barlas, tepkiler üzerine de, “Ben fantezi olsun diye bunların milletvekilliği meşruiyetlerini kaybedeceklerinden söz etmiştim” demişti.

Barlas daha sonra bu sözlerinin ‘fantezi’ olduğunu ileri sürmüştü.