CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yüreğir görüntülerinin CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın suçlu olmadığını gösterdiğini söyledi. Eren Yıldırım’ın tepeden gelen talimatla tutuklandığını söyleyen Özel, "Recep Tayyip Erdoğan diyecek ki ‘PKK, Vefa’ya saldırdı. Sonra da CHP saldırdı. Bunlar aynı’. Bu cümleyi kurabilmek için bir yalan kurdular" dedi.

Özgür Özel: “Eren Yıldırım tepeden gelen talimatla tutuklandı”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yüreğir görüntülerinin CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın suçlu olmadığını gösterdiğini söyledi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, görüntülerde bir itiş kakış olduğunu ve bunu yapanın da kaymakamın koruması olduğunu ifade etti. Özel, burada açığa alınması gereken kişinin kaymakamın koruması olduğunu ve Eren Yıldırım’ın tepeden gelen talimatla tutuklandığını söyleyerek, yaşanan olaya ilişkin "Recep Tayyip Erdoğan diyecek ki ‘PKK, Vefa’ya saldırdı. Sonra da CHP saldırdı. Bunlar aynı’. Bu cümleyi kurabilmek için bir yalan kurdular" dedi.

“SORUŞTURULMASI GEREKEN KİŞİ KAYMAKAM”

Özel, olay yerindeki bütün kamera kayıtlarının açıklanması çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı yargıya öyle baskı yapıcı bir konuşma yaptı ki Eren apar topar tutuklandı. Eren, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı hapiste geçirdi. ‘Biz Eren’den eminiz. Kaymakamlığın mobese kameralarını yayınlayın’ dedik. O meydandaki bütün kamera kayıtları çıksın diyoruz hala çıkaramıyorlar. Ama o olayların içinde olan bir gencin telefon kayıtları çıktı. Görülüyor ki Eren’in hiçbir suçu yok. Ne darp var ne saldırı var. Belki bir itiş kakış var. İtiş kakışı yapan da kaymakamın koruması. ‘Gidin buradan’ diyor ve silahı çekiyor. Şimdi burada açığa alınması gereken kaymakamın koruması, kaymakamın talimatı ile yapıldıysa soruşturulması gereken kişi kaymakam.

“TUTUKLAMA TALEBİNİN TEPEDEN TALİMAT DIŞINDA HİÇBİR AÇIKLAMASI YOK”

Bir gözaltı olacaksa, bir tutuklama olacaksa kendine emanet edilen silahı hem teşhir etme suçu, silahla korkutma, ölümle tehdit bunların hepsi ortadayken mağduru alıp içeri atıyorlar. Neden? Recep Tayyip Erdoğan siyaseti öyle kuracak, Recep Tayyip Erdoğan diyecek ki ‘PKK, Vefa’ya saldırdı. Sonra da CHP saldırdı. Bunlar aynı’. Bu cümleyi kurabilmek için bir yalan kurdular. Hodri meydan, namus varsa, şeref varsa, iddialarınıza güven varsa kamera kayıtlarını açıklayın. Bizim kamera görüntülerimiz Eren’in suçlu olmadığını gösteriyor. Tutuklanma gibi abuk bir tedbirin alınmasının tepeden talimat dışında hiçbir açıklaması da yoktur."