CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiğini söyledi.

Özgür Özel: Fahrettin Altun’un evine en az beş maaş giriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağlamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış” ifadesini kullanan Özel, “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun” dedi.

Özel, şunları söyledi:

“Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun!”

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ücretsiz izne çıkarılan yurttaşlara sadece 1178 TL destek verilebildiği günlerde, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağladığı ortaya çıkmıştı.

‘Huzur hakkı’ yanında, makam aracı, sosyal haklar ve gelir vergisinin kurum tarafından ödenmesinin de yer aldığı kaydedilmişti.