CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın, Nurhak ve Elbistan ilçelerini ziyaret etti. Arama-kurtarma çalışmalarının yetersizliğine dikkat çeken Özel, "Depremin üzerinden geçen iki güne rağmen buraya hiçbir yardım gelmemiş. Nurhak ilçesinin Kullar Köyü’nde enkaz altında 150 kişi var" diye konuştu.

Özgür Özel, Nurhak'ta: Geçen iki güne rağmen buraya hiçbir yardım gelmemiş!
Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iki büyük depremin ardından, Kahramanmaraş’ın Nurhak ve ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan ilçelerini ziyaret etti. Özel, "Depremin üzerinden geçen iki güne rağmen buraya hiçbir yardım gelmemiş. Nurhak ilçesinin Kullar Köyü’nde enkaz altında 150 kişi daha var. Kendileri söylüyorlar. 25 cenazeyi çıkarmışlar, defnedememişler…" diye konuştu.

Sadece Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinin 2 bin 500 nüfuslu Kullar Köyü’nde göçük altında 150 kişi olduğu ancak çıkarılamadıklarını kaydeden Özel, "150 kişi için acil kurtarma istiyoruz. Çocuklar, yaşlılar ve hastalar için çok acil müdahale gerekiyor" diye konuştu.

Nurhak içesinin Kullar Köyü’nde açıklamalarda bulunan Özel, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinin Kullar Köyü’ndeyiz. 2 bin 500 nüfuslu bir köy. Depremin üzerinden geçen iki güne rağmen buraya hiçbir yardım gelmemiş. Nurhak ilçesinin Kullar Köyü’nde enkaz altında 150 kişi daha var. Kendileri söylüyorlar. 25 cenazeyi çıkarmışlar, defnedememişler. Sadece bu evde 6 kişi var. Ama şu ana kadar buraya herhangi bir yardım gelmemiş. İletişim yok. Hem normal telefon hatları kesik hem cep telefonları çalışmıyor. Burada bir an önce iletişimin sağlanması ve bir an önce buraya arama kurtarma ekiplerinin gelmesi gerekiyor. Buraya bir sahra mutfağının kurulması gerekiyor. Çadırların kurulması gerekiyor. Şu anda sahra hastanesinin kurulması gerekiyor. Sadece Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinin 2 bin 500 nüfuslu Kullar Köyü’nde göçük altında 150 kişi var ve çıkaramıyorlar. 150 kişi için acil kurtarma istiyoruz. Çocuklar, yaşlılar ve hastalar için çok acil müdahale gerekiyor."

Özel, ikinci depremin merkez üssü Elbistan’da da şunları söyledi:

"Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeyiz. Elbistan, aslında ilk depremde birkaç evin yıkıldığı az sayıda can kaybının olduğu bir yerdi. Buna önce sevinildi ama bugün anlıyoruz ki bu büyük bir talihsizlik ilk baştaki depremi hafif atlatmış olmak. Çünkü ardından hem buranın arama kurtarma işini yapabilecek ekipleri diğer bölgelere gitmişti. Hem de insanlar orta ve az hasarlı evlerine geri döndüler. İkinci büyük depremde belki de 10 il içinde, tüm ilçeler içinde bundan en büyük hasarı ve en büyük yarayı alan yer Elbistan. Çok sayıda bina göçtü. O günden şu ana kadar Elbistan’da gerçek anlamda bir arama kurtarma çalışması yapılıyor demek mümkün değil. Üstün gayretler var. Neredeyse çıplak ellerle uğraşma var. Ama yeterli ekipman yok. Vinç yok ve büyük bir koordinasyonsuzluk var. Bugün Elbistan’da yaşananlar, Türkiye’de olan ve bugün burada olmayan kim olsa yüreğinin kaldırmayacağı ömrü boyunca hafızasından çıkmayacağı birkaç güne şahit olurlardı."

Özel’e Elbistan ziyaretinde CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya, Utku Çakırözer, Mehmet Göker ve Sibel Özdemir de eşlik etti.

(ANKA)