CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu’ya tokat atmasına tepki gösterdi. Özel, "Bu ülkede polisin hiçbir vatandaşa tokat atma hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Polisin hiçbir vatandaşa tokat atma hakkı yoktur

"Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla dün İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu'ya tokat atmasına tepkiler sürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, olay anına ilişkin görüntüyü paylaşarak "Polisin hiçbir vatandaşa tokat atma hakkı yoktur" açıklamasını yaptı.

Özel, "Önceki dönem görev yapmış bir milletvekili ve parlamentonun 3'üncü grubu HDP’nin il başkanı Ferhat Encu'ya yönelen polis şiddetini de görüntüleri çeken kameramanın gözaltına alınmasını da kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

“Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla dün İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında polis, HDP'li Ferhat Encu'ya tokat atmıştı.

O anları görüntüleyen Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya, gözaltına alınmış, Kaya daha sonra serbest bırakılmıştı.

İstanbul Valiliği olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

HDP'den yapılan açıklamada ise, "Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!" denilmişti.