“İki Gözüm Ahmet” filminde Ahmet Kaya'yı canlandıran Özgür Tüzer'in 1 ay boyunca Ahmet Kaya şarkıları söylemesi mahkeme kararıyla yasaklandı.

Özgür Tüzer'in Ahmet Kaya şarkıları söylemesine 1 aylık yasak

Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan “İki Gözüm Ahmet” filminde de hukuksal olarak karşı karşıya gelen Ahmet Kaya’nın eşi ve mirasçısı Gülten Kaya ile filmde başrol oynayan ses sanatçısı Özgür Tüzer bir kez daha mahkemelik oldular.

Gülten Kaya; Özgür Tüzer’in 1 ay boyunca çıkacağı tüm mekanlara Tüzer’in Ahmet Kaya şarkılarını okumasının yasaklanmasıyla ilgili ihtarnameyi ve mahkeme kararını gönderdi.

Bu karar hakkında magazinkolik.com’a konuşan Özgür Tüzer; ihtarnameyi eleştirirerek “Bu olay demokrasiyle bağdaşmayan sansürden başka bir şey değildir.” dedi ve şunları söyledi:

“Ahmet Kaya gibi bir özgürlük savaşçısının eşinin, bir başka sanatçının eser okuma özgürlüğünü gasp etmesi çok ironik bir durumdur, ambargodur, sansürdür!

Ahmet Kaya tüm Türk halkına mal olmuş bir sanatçıdır, Yüzlerce insanın sahnesinde, Youtube kanallarında ve albümlerinde Ahmet Kaya eserlerini okumasına rağmen, Ahmet Kaya’nın mirasçıları ve mali haklarını devralan şirket tarafından sadece şahsım adına men davası açılmış olmasının asıl nedeni, hiçbir şekilde maddi çıkar kaygısıyla hareket etmediğim “İki Gözüm Ahmet” filminde başrol oyunculuğunu üstlenmiş olmamdır…”

Mahkeme kararına itiraz ettiğini de dile getiren Özgür Tüzer, “Hiç kimse, ve hiçbir güç beni çok saygı duyduğum Ahmet Kaya şarkılarını okumamı engelleyemez” dedi. Tüzer, “Ben sonu ne olursa olsun, kısıtlamalara ve yasaklamalara rağmen içimdeki Ahmet Kaya sevgisini öldürmeyeceğim. Yapılan yasaklama ve kısıtlamalar yüreğimdeki sevgiyi azaltmak yerine daha da perçinlemektedir…” ifadelerini kullandı.

ozgur-tuzer-in-ahmet-kaya-sarkilari-soylemesine-1-aylik-yasak-986731-1.