Özgür Üniversite 30’uncu yaşına sempozyum ile giriyor

Bilimsel ve estetik faaliyetlerin yozlaşmasının yarattığı olumsuzluklara dikkat çekmek amacıyla yayınlar çıkaran, sempozyum ve seminerler düzenleyen Özgür Üniversite, iki yıl aranın ardından çevrimiçi ve yüz yüze seminerlerle 30 yaşına merhaba diyor.

30’uncu yılına “Dünyada ve Türkiye’de Sol Hareketin Durumu ve Ekososyalist Alternatif” başlıklı sempozyum ile girecek olan Özgür Üniversite, 15 Ekim Cumartesi günü sempozyumun ilk oturumunu gerçekleştirecek. 11.00 ile 17.00 saatleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak oturumun moderatörlüğünü Yıldız Uygun üstlenecek. Erdoğan Aydın ve Y. Doğan Çetinkaya’nın katılımıyla ‘Sol hareketin krizi’ konuşulacak.

Sempozyumun ikinci bölümünde ise Ecehan Balta’nın moderatörlüğünde, Fikret Başkaya ve Foti Benlisoy’un konuşmacı olduğu ‘Ekososyalist Alternatif’ başlığı tartışılacak.

Güncel tartışmaların yer alacağı ve tarih, psikoloji, felsefe alanında tartışmalar yapılacak olan güz döneminin seminer programında; pazartesi akşamları Ali Yalçın Göymen ‘Siyasetin Krizi ve Strateji Tartışmaları’ gerçekleştirilecek. Salı günü Aykut Çoban, Hakan Yurdanur, Mustafa Durmuş, Nejla Kurul, Sibel Özbudun ve Temel Demirer ile ‘Siyasi Ekoloji’ tartışmaları yapılacak. Çarşamba, Serpil Çakır ile “Feminist Düşünce: Eylem, Teori, Politika” tartışılırken; Ayşe Hür, Erdoğan Aydın, Esat Korkmaz, Kadir Akın, Namık Kemal Dinç, Nesim Ovadya İzrail, Nevzat Onaran, Zafer Aydın ile ‘Yüzyılının Arifesinde Cumhuriyet: Toplumsal Mağduriyetleri ve Nedenleri’ konuşulacak.

Perşembe programında Ali Rıza Güngen, Arif Arslan, Cemil Yıldızcan, Gül Köksal, Özgür Narin ve Özlem Işıl ile ‘Neoliberal Felaketin Bakiyesi Krizler ve Çıkışlar – 2’ konuşulacak ve Galip Kılıç ile ‘Dinler ve Düşünceler Tarihi, Antik Mısır’ konuları tartışılacak. Cuma ‘Psikodinamik film okumaları’ yapılacak olan programda; cumartesi günleri İzzettin Önder ile ‘Kapitalizme Karşıtlık: Kapitalizmden Kapitalizme Karşıtlık- Kapitalizm Dışından Kapitalizme Karşıtlık’, Erkut Sezgin ile ‘Bilincin Saydamlaştırılması’, Sibel Özbudun ile ‘Latin Amerika ve 'Pembe Dalga'ları: İmkanlar, Sınırlar’ başlıklı seminerler yer alacak.