Özgür Üniversite'de Güz Dönemi başlıyor

Özgür Üniversite’de 3 ay sürecek Güz Dönemi, 20 Ekim Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Bir İflasın Anatomisi: Çöküşe Koşar Adım!” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; edebiyat, psikoloji, siyaset, tarih seminerlerinin yanı sıra güncel gelişmeler tartışılacak. Ayrıca, resim ve fotoğraf atölyeleri yapılacak.

Özgür Üniversite’de bu dönemde çeşitli içeriklerle sunulacak. Pazartesi akşamları Saffet Murat Tura ile ‘Zor Problem: Bilinç’, Erhan Keleşoğlu ile ‘Ortadoğu’ya Nasıl Bakmalı?’ başlıklı seminerler yapılacak. Salı akşamları; Ali Rıza Tura ile ‘Nöropsikanaliz, Marksizm ve Sanat’, Çarşamba akşamları, İnci Kerestecioğlu ile ‘Siyaset Teorisine Giriş’ Perşembe akşamları, Ercan Kanar ile ‘Alternatif Hukuk Söyleşileri’ ve Gençer Yurttaş ile ‘Fotoğraf Atölyesi’, Cuma akşamları, Ali Şimşek ile ‘Bir Film Nasıl Okunur?’ seminerleri yer alacak.

Cumartesi günleri, Selahattin Yıldırım ile ‘Gramsci’yi Okumak’ Erkut Sezgin ile ‘Witgenstein –Heraklitus’, Galip Kılıç ve A.Naki Gündoğdu ile ‘Kadim Bilgelikte Hikmet ve İrfan Geleneği’ ve Taner Timur ile söyleşiler gerçekleşecek.

Cumartesi seminerlerinde bu dönem, ‘Dünya Perspektifleri’ üst başlığıyla, Burak Gürel, Erdoğan Aydın, Fulya Atacan, İzzettin Önder, Mehmet Türkay, Özgür Orhangazi, Sungur Savran ve Y.Doğan Çetinkaya konuk olacak.

Aralık ayında başlayacak ikinci grup seminerlerde ise, ‘Ekonomik Davranışların Sosyal Dinamikleri’ başlığıyla İzzettin Önder 6 haftalık bir seminer dizisi düzenleyecek. Ayrıca, İlker Küçükparlak, ‘Biyopsikososyal’, Levent Safalı ile ‘Akıl Var Mantık Var! (Düşünme Sanatı) ve ‘Platon’un Şöleni’, Yusuf Öz ile ‘Yakın Dönem Siyaset Felsefesi’, Engin Kılıç ile ‘Modern Türk Edebiyatı’ ve Haydar Özay ile Resim Atölyesi başlamış olacak.

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

ozgur-universite-de-guz-donemi-basliyor-521773-1.