AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Sol belediyelerin hakim olduğu yerlerde, kadrolaşmaya giderler, o doldurdukları kadrolar, Sovyet, Mao, Arnavutluk veya Küba hayranı olurdu" dedi.

Özhaseki: Sol belediyelerin olduğu yerlerde, kadrolaşmaya giderler

Uşak’ta açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "4 seçimdir yerelde insanlar bizi niye destekliyor ve birinci parti yapıyorlar? Bu sorunun cevabı belli, milletin temsilcisi olacaksınız. Onlar gibi oturup kalkacaksınız, onların değerlerine saygılı olacaksınız. Laf olsun diye helalleşelim deyip yalan üstüne yalan söylemeyeceksiniz," dedi.

"CHP’liler gibi ajanslara trilyonlar aktarmıyoruz" diyen Özhaseki, "Bizim arkadaşlarımız gerçekten dürüst ve çalışkan," iddiasında bulundu.

Özhaseki şöyle devam etti:

"Yerel yönetimlerde 1994 yılı bir milattır. Sol belediyelerin hakim olduğu yerlerde, kadrolaşmaya giderler, o doldurdukları militan kadrolar, Sovyet, Mao, Arnavutluk veya Küba hayranı olurdu. CHP belediyecileri deyince akla hep çöp, çamur ve yolsuzluk gelir. 1994’te bizler işbaşına geldik ve ben de Kayseri’de aday oldum. İnsanlara kimseyi ayırmayacağız dedik ve deli gibi çalışacağız dedik. Belediyelere hâkim olduk, torbanın üstünde Ümmeti Muhammed'in malı birikmeye başladı. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımız gereği onları ihtiyacı olana dağıttık. Ben 20’ye yakın sağlık ocağı ve aşevleri açmıştım. Sosyal belediyecilikle Türkiye bizimle tanıştı. İktidar olduk ve Avrupa ile yarışacak şehirler ortaya çıktı."