CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konser ve festival yasaklarına “Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez” açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Özkoç, "Ülkeyi uyuşturucu ve yabancı cennetine çevirdiği için gençleri koruyamıyor ve gençlik festivallerini iptal ettiriyor" dedi.

Özkoç'tan Soylu'ya 'festival' tepkisi: Ülkeyi uyuşturucu cennetine çevirdiği için gençleri koruyamıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konser ve festival etkinliklerine yönelik yasak kararlarına karşı “Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez” açıklamasına tepki gösterdi.

Özkoç, “Ülkeyi uyuşturucu ve yabancı cennetine çevirdiği için gençleri koruyamıyor ve gençlik festivallerini iptal ettiriyor. Bu acziyet göstergesidir” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özkoç, şu ifadelere yer verdi:

“Soylu, Türkiye tarihinde kendi döneminde en fazla kolluk kuvvetini bakanlığa alan, ancak güvenliği sağlamada en başarısız olan bakandır. Ülkeyi uyuşturucu ve yabancı cennetine çevirdiği için gençleri koruyamıyor ve gençlik festivallerini iptal ettiriyor. Bu acziyet göstergesidir!”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1-4 Eylül tarihinde 16 sanatçının katılımıyla düzenlenecek olan 'Milyonfest Fethiye'nin Muğla Valiliği tarafından iptal edilmesinin ardından “Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz?” ifadeleriyle yasak kararına tepki gösteren CHP Kemal Kılıçdaroğlu’na “SSK (eski) Genel Müdürü, sözüm ona valileri tehdit etmiş” ifadelerini kullanan Soylu, “Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez” yanıtını vermişti.