CHP’li Özkoç, TBMM Başkanı Şentop’un Saray’ın talimatına uyarak Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirmesi sürecinin üzerini örttüğünü belirtti. Özkoç, Şentop’a “Sen sadece Saray’ın bir korkaksın” diyerek tepki gösterdi

Özkoç’tan, TBMM Başkanı Şentop’a tepki: "Saray’ın emirlerini uygulayan korkak"

BİRGÜN / ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirme kapsamına alınan Tank Palet Fabrikası ile ilgili 23 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini anımsatarak, Anayasa’ya göre, önergenin, Meclis Başkanı imzasından çıktıktan sonra, 15 gün içinde yanıtlanması gerektiğini vurguladı.

Önergesinin 1,5 aydır Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un masasında beklediğini belirten Özkoç, "Çünkü Saray, ‘Tank Palet’in üzerini kapatın, Meclis’i susturun’ talimatı verdi. Şentop da Anayasa’yı, iç tüzüğü hiçe sayarak, talimatın gereğini yerine getiriyor” dedi.

Şentop’un Anayasa ve içtüzük değil, Saray’ın emirleriyle Meclis’i yönettiğini söyleyen Özkoç, Şentop’a “Sen bir korkaksın, sadece Saray’ın emirlerini uygulayan bir korkak. Meclisimizin itibarsızlaşmasına, milli iradenin yok sayılmasına açıkça göz yumuyorsun” diyerek tepki gösterdi.

“SARAY’IN EMİRLERİNİ UYGULAYAN BİR KORKAK”

Meclis Başkanı Şentop’un tutumuna karşı twitter üzerinden bir açıklama yapan Özkoç, şunları kaydetti:

”Maalesef bugün Mustafa Şentop Meclis Başkanlığı görevinin ödevleri yerine, Saray’ın emirlerine harfiyen uymayı tercih ediyor. TBMM’nin itibarsızlaşmasında bir numaralı rolü oynuyor. Bir de hukukçu olarak diyor ki ‘Ben anayasa ve içtüzüğe göre davranıyorum’ Anayasa ne diyor? ‘Yazılı soru, yazılı olarak en geç 15 gün içinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir.’ Tank Palet Fabrikasıyla ilgili yazılı soru önergesi verdik.1,5 ay geçti, önerge, Şentop’un masasında bekletiliyor. Değil cevap, önerge imzadan çıkarılmadı. Nerede iç tüzük nerede anayasa. Sen bir korkaksın, sadece Saray’ın emirlerini uygulayan bir korkak. Meclisimizin itibarsızlaşmasına, milli iradenin yok sayılmasına açıkça göz yumuyorsun.”