Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Özkök duyurdu: Belma Simavi yaşamını yitirdi

Hürriyet gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi Belma Simavi hayatını kaybetti. Belma Simavi’nin bir süredir hastanede KOAH tedavisi gördüğü öğrenildi.

Belma Simavi’nin ölüm haberini Hürriyet’in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, Instagram’dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ertuğrul Özkök, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Belma Simavi’yi herkes Hürriyet Gazetesinin eski sahibi Erol Simavi’nin eşi olarak tanırdı. Ama biz Hürriyet çalışanları için o Belma Hanımdı. Gazetenin gizli kahramanıydı. Ödül gecelerinin ev sahibiydi. Çalıştığımız binada yemek yediğimiz restoranlara harika bir İtalyan restoranı estetiği veren, duvarlarımızı birer resim galerisine çeviren, koridorlarımızı çiçekçi dükkanı haline getiren renkli, isyankar, kafa tutan patronumuzdu. Gecelerimizde, davetlerde bizi hiç yalnız bırakmayan arkadaşımızdı. Nur içinde yatın Belma Hanım. Hepimiz size borçluyuz. Benim ve ailem için yaptıklarınızı hiç unutmayacağım.”

EROL SİMAVİ 2015’TE YURTDIŞINDA ÖLMÜŞTÜ

Babası Sedat Simavi’nin ardından abisi Haldun Simavi ile Hürriyet’i yönetmeye başlayan Erol Simavi ise 2015 yılında Monako’da hayatını kaybetmişti.

Erol Simavi, 1993 yılında Hürriyet gazetesinin yüzde 25'lik payını 16 milyon dolar karşılığında Erol Aksoy’a satmış ve bir yıl sonra İsviçre’ye yerleşmişti.

İlerleyen süreçte Aydın Doğan’ın kontrolüne giren Hürriyet, bugün AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyle tartışma konusu olan Demirören Ailesi’ne ait.

ozkok-duyurdu-belma-simavi-yasamini-yitirdi-1015474-1.