Hürriyet gazetesi Ertuğrul Özkök, patron reklamlarına devam ederek, bu kez de yazdığı gazetenin sahibi Demirören Holding’in bir başka para kapısı Sayısal Loto’ya ‘müşteri’ kazandırmaya çalıştı.

Özkök, patron reklamlarını sürdürüyor: Sayısal’da ikramiye ihtimali artmış!

MEDYA SERVİSİ

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, gazeteciliğin meslek etiğini hiçe sayan köşe yazılarını sürdürüyor.

Bugün de yazdığı gazetenin sahibi Demirören Holding bir başka para kapısı olan Sayısal Loto’ya yönelik ilgiyi artırmaya çalışan Özkök, Demirörenlerin Sayısal Loto’yu işleten şirketi SİSAL Şans’ın CEO’su ile yaptığı görüşmeyi aktarmaya devam etti.

“Milli Piyango, Sayısal Loto gibi şans oyunlarını düzenleyen SİSAL’ın CEO’su Selim Ergün’le yaptığımız sohbete devam ediyoruz. Bugünkü konularımız Sayısal’da ne oluyor, bu haftaki çılgın rakam ne...” diyen Özkök, yazısında ‘lotoda ikramiye çıkma ihtimalinin arttığı’ iddiasına yer verdi.

20’DE 1’E YÜKSELMİŞ!

SİSAL’ın CEO’su Selim Ergün’e “İnsan merak ediyor, böyle bir oyunu oynadığı zaman kazanma şansı nedir diye” sorusunu yönelten Özkök, Ergün’ün “Onu da şöyle söyleyeyim: Geçtiğimiz dönemde Sayısal Loto’da ikramiye kazanma ihtimali 54’te 1’di. Bu oran bugün 20’de 1’e yükseldi. Olasılık arttı yani” cevabını aktardı.

Özkök, “Yani Sayısal oynayan her 20 kişiden biri kazanıyor mu?” sorusuna ise şu cevabı aldı:

“Biliyorsunuz, 49 rakamla oynanan lotoyu 90’a çıkardık. Ancak artık 2 bilene de ikramiye veriyoruz ve örneğin 5 bilen oyunseverlerimizin kazandıkları ikramiye tutarı geçmişe oranla katlanarak arttı. Bunun sonucunda bir kişinin kazanma ihtimali 54’te 1’den 20’de 1’e yükseldi.”

2 BİLEN SADECE 10 TL KAZANIYOR

20’de 1’e yükseldi denilen oran, 90’da 2’nin tutturulması üzerinden hesaplanıyor. Aslında “Sayısal Loto’da ikramiye çıkma olasılığı” arttı gibi, büyük ikramiyeyi çağrıştıracak şekilde manipülasyon yapılmaya çalışılsa da, bu ikramiye oldukça küçük bir gelir kazandırıyor. Örneğin 12 Aralık’taki çekilişte 2 bilen kuponlar sadece 10,45 TL kazanmıştı.