Özlem Yanmaz’ın sistem, toplum, gelenekler, ilişkiler ve rutinin yalnızlaştırıcılığı karşısında çaresiz kalan insan hallerine dikkat çektiği ‘Kırk Birinci Evin Banyosu’ isimli öykü kitabı raflardaki yerini aldı.

Özlem Yanmaz’dan yeni öykü kitabı: Kırk Birinci Evin Banyosu

Özlem Yanmaz’ın “Kırk Birinci Evin Banyosu” isimli öykü kitabı raflarda yerini aldı.

Edebiyatist’in, YazarEvi Özel Koleksiyonu serisinden çıkan kitabın editörlüğünü Jale Sancak üstlendi.

Kitapta yer alan 16 öykü de sistem, toplum, gelenekler, ilişkiler ve rutinin yalnızlaştırıcılığı karşısında çaresiz kalan insan hallerini tutunacak bir umut dalı da sunarak anlatıyor.

Kırk Birinci Evin Banyosu, arka kapak yazısında “Ey Özgünlük!” ifadesiyle selamlanan öykülerinde anlatım biçimi olarak sıradanlığa düşmüyor. Şehir insanının sıkışmışlığını anlatırken Özlem Yanmaz’ın öyküleri; daha derinlere iniyor, anlattığı kişilerin hiç kaybolmayan “insan özlerine” ışık tutarak okurun hayallere, yolu farkındalıklarla döşenen daha iyi bir geleceğe tutunmasını istiyor, bu çelişkide nakavtla kazananın her zaman acımasız dişliler olduğunu reddediyor.

Kırk Birinci Evin Banyosu, okurun kütüphanesinde sıra dışı bir öykü kitabı olarak yerini alırken aslında yansıttıkları “insanın olduğu her yer”e genişleyen bir aynaya dönüşüyor.

ozlem-yanmaz-dan-yeni-oyku-kitabi-kirk-birinci-evin-banyosu-898084-1.

Kitap Adı: Kırk Birinci Evin Banyosu

Yazar: Özlem Yanmaz

Yayınevi: Edebiyatist

Ebat: 13,5 x 21 cm

Sayfa Sayısı: 96

İlk Baskı Yılı: 2021